Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Και το Πάρκο Σχινιά καλεί… Ηλία Ψινάκη!

 
  
Καταγγελίες για καταστροφή της περιοχής από ασυνείδητους και παράνομους κατασκηνωτές. Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Μετά από τις συνεχόμενες παρουσίες του στα αστυνομικά τμήματα και τελικά στη ΓΑΔΑ με αιχμή οικονομικές και όχι μόνο ατασθαλίες τις οποίες και ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται πως έχει να λύσει και άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων της περιοχής αλλά και άλλων που την… επισκέπτονται και τη λεηλατούν καθημερινά. Ο λόγος για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και τις θλιβερές αποκαλύψεις που φέρνει στο φως το protothema.gr και αφορούν καταγγελίες και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την τραγική κατάσταση που ρημάζει καθημερινά την περιοχή που προσδιοριζόταν μέχρι πρότινος ως εθνικό κάλλος!
 
 
\

«Κάνανε το Εθνικό Πάρκο, σκουπιδότοπο, αλωνίζουν κανονικά. Μπαίνει όποιος να' ναι και κανείς δεν δίνει σημασία, πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση των αρμοδίων είναι καταστροφή για το περιβάλλον και για την περιοχή», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιλτιάδης» Μαραθώνα, Νίκος Βεντούρας.

Όπως ο ίδιος λέει την περασμένη Κυριακή και ενώ έκανε προπόνηση με την ομάδα του ενόψει του Μαραθωνίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα το οποίο δυσκολεύεται ακόμη και μέχρι σήμερα να πιστέψει ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια: «Μεγάλο πλήθος παράνομων κατασκηνωτών κατέκλυσαν το δάσος με αντίσκηνα. Οι σκηνές έτσι όπως τις καταμετρήσαμε γιατί πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας ήταν πάνω από 100. Οι περισσότερες δε των σκηνών συνοδευόταν από υπαίθριες ψησταριές που όπως καταλαβαίνετε ειδικότερα στη δασική αυτή περιοχή είναι πολύ επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς.



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου