Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

20η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση στο Οροπέδιο!


 Έφτασε και φέτος η ώρα της Παμφλωρινιώτικης Ορειβατικής Συνάντησης στο καταφύγιο Οροπεδίου στο όρος Βαρνούς την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Φέτος θα είναι η 20η Συνάντηση και συμπίπτει με τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΟΦ. Από τις πρώτες εκδηλώσεις που καθιέρωσε ο ιδρυθείς το 1994 Σύλλογος, είναι πλέον σημείο αναφοράς του Ορειβατικού κόσμου της Φλώρινας και όχι μόνο.

Το Οροπέδιο είναι ένα μικρό καταφύγιο σε υψόμετρο 1050μ και με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Φλώρινα. Στον δρόμο για Βίγλα, κοντά στο 4ο χλμ, συναντάμε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και τον ακολουθούμε. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και μετά από 3 χλμ περίπου μας βγάζει στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι προς Οροπέδιο (25 λεπτά). Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από τη Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (χωματόδρομος) ή από τα "Γυμνάσια" (τώρα το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λυκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε καμιά ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο μόνο που για φέτος με τις τόσες βροχές υπάρχουν κάποια νεροφαγώματα που ίσως δυσκολέψουν την κίνηση Ι.Χ οπότε προτιμήστε την επιλογή από το 4ο χλμ.

Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 28/09 στις 9:00 από τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία Διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν.

Όπως και νά'ρθείτε θα σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.seof.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου