Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ακούστε τους ανθρώπους κι όχι εκείνους που ρυπαίνουν

 
 
Αυτό το μήνυμα έστειλε η η Greenpeace προς τους ηγέτες του κόσμου προβάλλοντάς το στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών όπου πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα. Το μήνυμα μεταφράστηκε και σε άλλες γλώσσες για να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες όπου οι πολίτες πραγματοποιούν δράσεις, πορείες και διαμαρτυρίες ενάντια στην κλιματική κρίση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace, Kumi Naidoo δήλωσε:
«οι άνθρωποι κινητοποιούνται ενάντια σε όσους ρυπαίνουν  και αυτό αποδεικνύεται από τις μαζικές  συγκεντρώσεις και τη δημόσια κατακραυγή στo πλαίσιo του Climate March. Τώρα είναι η στιγμή για τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών αποδείξουν ότι πήραν το μήνυμα και στη διάρκεια αυτής της Διάσκεψης να  δεσμευτούν σε αληθινό και συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη στροφή των εθνών τους προς τις ΑΠΕ, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τα βρώμικα καύσιμα».

Στις τοποθετήσεις των ηγετών των χωρών όπως η Κίνα, οι Η.Π.Α. και η Ευρωπαϊκή Ένωση που με τη στάση τους επιβαρύνουν τις κλιματικές αλλαγές, ο Kumi Naidoo απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Αυτή την εβδομάδα είδαμε προοδευτικές επιχειρήσεις και θρησκευτικούς ηγέτες να δεσμεύονται να προχωρήσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δεν συμβαίνει το ίδιο με  τους ηγέτες των μεγάλων οικονομιών που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη τόλμη και να συμβάλουν στο όραμα μιας 100% ανανεώσιμης ενέργειας για όλους».
Σήμερα, η παροχή καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ είναι  περισσότερη, καλύτερη και φθηνότερη. Μπορεί να δώσει απαντήσεις στις ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη. Οι ΑΠΕ είναι ήδη η πιο οικονομική λύση για την παραγωγή ενέργειας σε όλο και περισσότερες χώρες. Οι κυβερνήσεις όμως οφείλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές στηρίζοντας τη σταδιακή κατάργηση των ρυπογόνων καυσίμων ως το 2050. Είναι επείγον να παρθούν σήμερα τα απαραίτητα μέτρα –όπως η διακοπή της χρηματοδότησης λιγνιτικών σταθμών- για να φτάσουμε στο στόχο μας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου