Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσπρωτία - Πλαταριά. Ήταν κάποτε ποτάμι… Τώρα είναι μία απέραντη χαβούζα…

 
PLATARIA P1
 
 Μόνιμη εστίας μόλυνσης για την περιοχή
 
Κάποτε ήταν ποτάμι... Στη συνέχεια μετατράπηκε σε ρέμα... Και σήμερα αποτελεί μία μεγάλη χαβούζα... Μία διαρκή εστία ρύπανσης.
 
Στην τουριστική Πλαταριά!
 
Στην άκρη του οικισμού, κάποτε λοιπόν κατέβαινε ένα ποτάμι... Το συνεχές μπάζωμα και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ρέμα. Άλλοτε περισσότερο νερό και τους θερινούς μήνες λιγότερο...
 
PLATARIA P2
 
Στη συνέχεια οι εκβολές μπαζώθηκαν και σήμερα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χαβούζα.
Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός, ο οποίος κατέγραψε ένα ρέμα γεμάτο λύματα αλλά και αγωγούς πρόχειρους, που προφανώς κάποιοι τοποθέτησαν για να αντικαταστήσουν τους βόθρους.
 
PLATARIA P3
 
Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ειδικά για τους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ρέματος.
Πέραν αυτού όμως, αποτελεί μία συνεχή παγίδα και κίνδυνο διαρκείας για όλους τους διερχόμενους και για οχήματα, καθώς δεν υπάρχει καμία περίφραξη.
Λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα, να δείξουν ότι γίνεται έργο στην Πλαταριά... Έτσι προχώρησαν σε ένα πρόχειρο ξεμπάζωμα...
 
PLATARIA P4
 
Όμως δεν υπολόγισαν τις κλίσεις. Το ρέμα και πάλι δεν καταλήγει στη θάλασσα με αποτέλεσμα νερά της βροχής και λύματα να λιμνάζουν.
 
Όχι βέβαια ότι αν κατέληγαν στη θάλασσα, θα λύνονταν το πρόβλημα ή θα ήταν μικρότερη η ρύπανση...
 
Επιβάλλεται λοιπόν άμεσα κάποιοι να ασχοληθούν με το θέμα ώστε τέτοιες εικόνες ντροπής να πάρουν τέλος. Άλλωστε τα μεγάλα λόγια για την τουριστική ανάπτυξη στην Ήπειρο περισσεύουν. Καιρός να δούμε και έργα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου