Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσσηνία. 1.500 τόνοι σύκα πήγαν αποστειρωτήριο

 
1.500 τόνοι σύκα πήγαν αποστειρωτήριοΤους 1.500 τόνους είχαν φθάσει τα σύκα που είχαν μπει στα απεντομωτήρια της Συκικής, μέχρι και την Τετάρτη 17 του μήνα. Οι 1.200 τόνοι βρίσκονται στα τυποποιητήρια και κάποιοι έχουν κιόλας εξαχθεί.

Τα στοιχεία αυτά μας έδωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Οι πρώτες εξαγωγές έχουν γίνει προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η πρώτη ποιότητα και προς την Ιταλία, διάφορες ποιότητες σύκων. Την ερχόμενη εβδομάδα οι εξαγωγές θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να προλάβουμε τους ανταγωνιστές μας, να εκμεταλλευτούμε την πρωιμότητα που έχουμε. Εκτίμησε ότι η φετινή παραγωγή δε θα είναι μεγαλύτερη από την περσινή, καθώς υπάρχουν ζημιές στα καλά περιβόλια». Μας είπε ότι οι πληρωμές στους παραγωγούς που παραδίδουν τα σύκα τους, «γίνονται με καλούς ρυθμούς. Εχουν πληρωθεί, όσοι έχουν ρίξει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Πρώτα πληρώνονται τα μέλη μας και ακολουθούν, μετά από 5 ημέρες περίπου, οι υπόλοιποι παραγωγοί».


πηγή: Ελευθερία , http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου