Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη. Έσωσαν το κατσικάκι που έκλαιγε κλεισμένο στο υπόγειο

 
 

Μέσα από το παραθυράκι της τουαλέτας ενός υπογείου μιας πολυκατοικίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις αρχές Νοεμβρίου μια κάτοικος άκουγε για μέρες ένα πλάσμα να κλαίει γοερά. Προσπαθώντας να βρει τι συμβαίνει πλησίασε και από το παράθυρο είδε ότι εκεί ήταν κλεισμένο ένα μωρό κατσικάκι, που ήταν μόλις μερικών ημερών. Το ζώο έκλαιγε και καθόταν φυσικά πάνω στα κόπρανα και στα ούρα του.
 
 
 
Η γυναίκα, που το εντόπισε και διαπίστωσε ότι το ζώο υπέφερε επί περίπου 5 μέρες μακριά από την μάνα του, κάλεσε την Ρίτσα Κόντσογλου, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης «Αδέσποτη Ματιά».
 
Η κα Κόντσογλου εξήγησε στο www.zoosos.gr πως το σπαρακτικό κλάμα του μωρού κατσικιού ακουγόταν από μακριά. Το ζώο όπως μάθαμε το είχε αγοράσει τρεις μέρες μετά τη γέννηση του από έναν βοσκό ένας ηλικιωμένος άνδρας που διαμένει στην πολυκατοικία προκειμένου να το σφάξει για τα Χριστούγεννα.
 
Το τάιζε γάλα με το μπιμπερό και το είχε εγκλωβισμένο εκεί στην τουαλέτα του υπογείου να κάθεται πάνω σ’ ένα χαρτόνι που είχε ποτίσει από τις ακαθαρσίες.
Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου επικοινώνησε με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και αφού την ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ήρθε σ’ επαφή με τον ιδιοκτήτη του ζώου. Του εξήγησε ότι είναι παράνομο να το έχει στο σπίτι του γενικώς και κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες.
 
Του ζήτησε να τους παραχωρήσει το μικρό κατσίκι – προκειμένου να το σώσουν – διαφορετικά θα καλούσαν την Αστυνομία.
Τελικά έτσι και έγινε το κατσικάκι δόθηκε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης «Αδέσποτη Ματιά» και εθελόντρια το φιλοξένησε στο σπίτι της μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον, γι’ αυτό και στις φωτογραφίες βλέπετε ότι του φοράει πάνα!
 
Το κατσικάκι χάρη στο ενδιαφέρον των φιλόζωων σώθηκε και γλύτωσε και τον βέβαιο θάνατο διά της σφαγής. Ο Διαμαντής - καθώς έτσι το ονομάτισαν - ζει πλέον στο κτήμα της κας Ολυμπίας στην Αριδαία Πέλλας.


πηγή: www.zoosos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου