Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Αδέσποτη Φωνή»: Η εφημερίδα των αδέσποτων ζώων

 
paper.jpg
 
Μια νέα... διαφορετική μηνιαία εφημερίδα θα βρίσκεται σε λίγες μέρες κοντά μας και λέγεται «Αδέσποτη Φωνή». Πρόκειται για την πρώτη εφημερίδα των αδέσποτων τετράποδων που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει άρθρα για τους αγαπημένους φίλους, αφιερώματα, νέα, αγγελίες για υιοθεσίες αδέσποτων και ό,τι άλλο απασχολεί τα αδέσποτα της χώρας μας που λόγω κρίσης αλλά και έλλειψη παιδείας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς δίπλα μας.

Πίσω από τη σημαντική αυτή προσπάθεια κρύβονται δυο ευαισθητοποιημένες κυρίες, η Σταυρούλα Φλώκου και η Νόρα Τσιούμπρη, φιλόζωες και γνώστριες της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας. Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για κακοποιήσεις ζώων.

Σε κάθε τεύχος ένα αδέσποτο ζωάκι θα έχει την τιμητική του και θα παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία του. Στο πρώτο τεύχος θα συναντήσουμε τον Άργο, ένα σκυλί με απίστευτη ιστορία, που βρέθηκε σκελετωμένος, έγινε καλά αλλά βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στα αζήτητα.
 
paper2.jpg
 
Η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν από εθελοντές φιλόζωους εντός Αττικής, σε σημεία όπως Μετρό, pet shops (που δεν εμπορεύονται ζώα) κι άλλες pet friendly επιχειρήσεις. Η κυρία Φλώκου εξηγεί το πώς αποφάσισε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια: «Όσο και να θέλουμε να το αρνηθούμε, όσο και να το απορρίπτουμε ή να μας θυμώνει, ο κόσμος εκτός facebook γνωρίζει από ελάχιστα ως τίποτα για τα αδέσποτα, τις κακοποιήσεις και τις υιοθεσίες. Ο λόγος είναι γνωστός. Δεν τα βλέπει μπροστά του. Πιστεύουν ότι ένα αδέσποτο μπορεί να ζήσει και να γεράσει στο δρόμο. Ότι θα βρει κάπου φαγητό ότι κάποιος θα το ταΐσει και ότι αποκλείεται να το πειράξει κανένας. Αυτά που βλέπουμε εμείς καθημερινά δεν τα ξέρουν αλλά και ούτε τα φαντάζονται. Ακόμα και αν λυπούνται ένα σκυλί ή ένα γατάκι στο δρόμο, η σκέψη να το μαζέψουν τους φαίνεται δύσκολη. Άλλωστε η ενημέρωση που έχουν από τις τηλεοράσεις ή τις εφημερίδες είναι όχι απλά μηδαμινή αλλά συχνά και παραπλανητική. Αποφάσισα λοιπόν να δείξουμε και στον έξω κόσμο, στον πραγματικό κόσμο, τις μουσουδίτσες που βλέπουμε εμείς κάθε μέρα. Με τη δική τους εφημερίδα. Μια μηνιαία 16σέλιδη έγχρωμη εφημερίδα 2000 αντιτύπων». Η «Αδέσποτη Φωνή» θα βρίσκεται κοντά μας στο τέλος Νοεμβρίου. Αν θέλετε να μάθετε για αυτή αναζητήστε τη στο facebook: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ.
 
photo.jpg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου