Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία. Εγκαταστάθηκαν δύο νέες μετεωρολογικές κάμερες σε Αμαλιάδα και Λαμπεία Αρχ.Ολυμπίας

 
lampiaΟι κάμερες είναι της μετεωρολογικής ιστοσελίδας metar.gr και εγκαταστάθηκαν σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους
 
 
Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσεται το δίκτυο μετεωρολογικών διαδικτυακών καμερών (webcams) του metar.gr στην Ηλεία υπεύθυνος του οποίου είναι ο Θοδωρής Κονδύλης.

Δύο νέες κάμερες εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη της Αμαλιάδας και στην Λαμπεία της Αρχ.Ολυμπίας σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Στις εννέα έχουν φτάσει πλέον οι διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση στο Ν.Ηλείας

Έχουν αποκλειστικό σκοπό και στόχο την μετεωρολογική παρατήρηση, λειτουργούν σε συνεργασία με τους αντίστοιχους μετεωρολογικούς σταθμούς της κάθε περιοχής, δίνοντας εικόνα των εκάστοτε κλιματικών συνθηκών, βοηθώντας έτσι τις αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες στις μετεωρολογικές τους προβλέψεις. Επίσης, είναι και ένας άριστος τρόπος τουριστικής ανάδειξης και προώθησης της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό είναι σταθερής λήψης και δεν αλλάζουν πλάνο.

Ο υπεύθυνος των μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νομό και μέλος της ομάδας του metar.gr Θοδωρής Κονδύλης ευχαριστεί θερμά για την webcam στην πόλη της Αμαλιάδας το προσωπικό του δήμου Ήλιδας, τον Διευθυντή Τσάκωνα Νικόλαο και τον Μηχανικό Πληροφορικής Διονύσιο Ζαφειρόπουλο για την άριστη συνεργασία. Είναι η τρίτη κάμερα του metar.gr που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ήλιδας μετά την επιτυχημένη πορεία των δύο webcam σε Παλούκι και Κουρούτα με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις και αυτό χάρις στο εξαιρετικό ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος στο τομέα της διαδικτυακής προώθησης της περιοχής. Αποτέλεσμα της άριστης αυτής συνεργασίας η βράβευση της webcam στο Παλούκι από την μεγάλη ιστοσελίδα διαδικτυακών καμερών EarthCam. 

Επίσης ο κ.Κονδύλης ευχαριστεί θερμά για τη νέα κάμερα στην Λαμπεία, το προσωπικό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τους αντιδημάρχους της Δ.Ε. Λαμπείας, τον κ. Γεώργιο Γαλίφα και τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Κοντζιά για την άριστη συνεργασία, παροχή χώρου και Η/Υ για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Οι κάμερες μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα. Μπορείτε να τις παρακολουθείτε στις διευθύνσεις.
 

πηγή:
http://ilialive.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου