Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σέρρες. Ο Δήμος αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

 
 

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr
 
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) με ανακοίνωση του τονίζει ότι σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του με τον αντιδήμαρχο Σερρών Βασίλη Καλαϊτζίδη στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Φ.Ο.Σ. ότι και η απολύμανση του Δημοτικού Κυνοκομείου έγινε αλλά και η κατασκευή του χώρου καραντίνας δρομολογήθηκε!
 
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την αναφορά που κατέθεσε ο Φ.Ο.Σ. στον εισαγγελέα για το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας των σκυλιών εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου από θανατηφόρες ιώσεις και τη μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση αυτών!
 
 
Ένα από τα δεκάδες νεκρά σκυλιά εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών
 
Ο Φ.Ο.Σ. τονίζει σχετικά «Μετά λοιπόν από τις θετικές αυτές εξελίξεις, ίσως να είναι καλοδεχούμενη και η μήνυση κατά του Φ.Ο.Σ. αν στην τελική επιτυγχάνεται η υλοποίηση χρόνιων αιτημάτων μας και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων!
Το γεγονός της δημιουργίας καραντίνας στο χώρο του κυνοκομείου, δίνει θάρρος στον αγώνα μας αν και ευχόμαστε στο μέλλον να μην απαιτείται η καθύβριση του συλλόγου μας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και η κατασυκοφάντηση αυτού και να φτάσουμε στο σημείο να παράγεται έργο από την αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτό να είναι αποτέλεσμα αντίδρασης στη δράση μας.
 
Επόμενος στόχος του αγώνα μας για την εφαρμογή της νομοθεσίας στο κυνοκομείο μας, είναι τόσο η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας όσο και η δημιουργία και διατήρηση μητρώων – αρχείων για την προστασία των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται εκεί».
 

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το
www.zoosos.gr
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη γίνεται εμφανές ότι επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr καθώς αν και φέραμε στη δημοσιότητα το τι συμβαίνει εκεί δεχτήκαμε ύβρεις από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι μας κατηγορούσαμε ότι είναι ψευδή τα όσα γράφουμε.
Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καλαϊτζίδης μας ζήτησε μέσω email στις 11 Δεκεμβρίου να αποσύρουμε το ρεπορτάζ «Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 15 μέρες» το οποίο χαρακτήρισε αναληθές. Ζήτησε να κατεβάσουμε και τις φωτογραφίες τις οποίες χαρακτήρισε «παλαιοτέρων ετών» έγραψε μάλιστα ότι αυτές «παραπλανούν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας αλλά και δυσφημούν μια κοινωνία ολόκληρη».
 
Όταν ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο να μας στείλει γραπτώς την άποψη του Δήμου Σερρών επί του θέματος δικαιολογήθηκε γράφοντας στο email «Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε δημόσιο διάλογο, απ’ την στιγμή που το θέμα βρίσκεται στον εισαγγελέα Σερρών».


πηγή: www.zoosos.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου