Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Συλλήψεις για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος


Συλλήψεις για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επτά ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι οκτώ ημεδαποί.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο αυτού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν επτά φορτηγά οχήματα (έξι τύπου press container και ένα απορριμματοφόρο), ιδιοκτησίας Δήμων, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να διαθέτουν στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α., νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από επτά Νοσοκομεία.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι εντός μαύρων πλαστικών περιεκτών, των παραπάνω Νοσοκομείων, υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Με εντολή της Εισαγγελέως Περιβάλλοντος, τα παραπάνω απόβλητα μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας συνέλαβαν τους οδηγούς των επτά φορτηγών, ενώ αναζητούνται οκτώ ημεδαποί, ως υπεύθυνοι των επιτροπών υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων των εμπλεκόμενων Νοσοκομείων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου