Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τρίκαλα. Νέο …πάρκο σε ανεξέλεγκτη χωματερή

 
Αποκτούν σε ανεξέλεγκτη χωματερή νέο …πάρκο τα Τρίκαλα Ελισάβετ Παπανικολάου
 
 
Μετά την επέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να καθαρίσει το ποτάμι στον Πυργετό Τρικάλων και την δημοτική έκταση απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο της περιοχής, ήρθε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων, να μετατρέψει αυτή την έκταση σε «πνεύμονα πρασίνου».

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός, ο δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Βαβύλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Αργυροπούλου-Καλλιάρα, μέλη του Δ.Σ. του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, κάτοικοι του Πυργετού και πολλά μικρά παιδιά, με την βοήθεια συνεργείων του Δήμου, ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για την δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στην περιοχή.

Ο χώρος οριοθετήθηκε με ξύλινους πασσάλους και τα παιδιά άρχισαν να φυτεύουν δένδρα δίνοντας στο δέντρο που φύτευαν το όνομά τους και αναλάμβαναν την …προστασία του κάθε δέντρου που φυτεύανε…

Σύντομα στο πάρκο, θα τοποθετηθούν κιόσκια και βρύσες και όπως φιλοδοξεί η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος …Αι Γιώργης για τους Τρικαλινούς που αναζητούν χώρο άθλησης και αναψυχής.

Ο κ. Λάππας, είχε και ενημέρωση για την κατάσταση του παρακείμενου ποταμού, αποκαλύπτοντας σχέδια του για αξιοποίηση του ποταμού για αναψυχή και εμπλουτισμού του με ψάρια…

Ο χώρος που μέχρι σήμερα αποτελούσε μια απέραντη ανεξέλεγκτη χωματερή, πλέον θα φυλάσσεται και θα προστατεύεται ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα δέντρα και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στον χώρο αυτό.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου