Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) για ξεπούλημα της φέτας στις διεθνείς συμφωνίες

 
Καταγγελία ΣΕΚ για ξεπούλημα της φέτας στις διεθνείς συμφωνίεςMε έκπληξη δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας πως είδε, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, σε δημοσίευμα εφημερίδας και δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με επισυναπτόμενη επιστολή του υπουργού εμπορίου της Σιγκαπούρης, στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει ανάλογη με την συμφωνία του Καναδά για τη φέτα και με τη Σιγκαπούρη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ, στην επιστολή αυτή, η οποία στάλθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2013, είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί και για άλλη μια φορά τη φέτα για τα συμφέροντα των βορειοδυτικών εταίρων μας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε μέχρι τώρα από το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Μηταράκη, οι οποίοι σε όλους τους τόνους διαβεβαίωναν ότι είναι πολύ καλή η συμφωνία με τον Καναδά και ότι θα ισχύει μόνο εντός της συγκεκριμένης χώρας.
 
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, την ίδια θέση εξάλλου εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος κάνει συναντήσεις μόνο με κτηνοτρόφους της εκλογικής του περιφέρειας και ποτέ με τριτοβάθμιες Οργανώσεις, όπως ο ΣΕΚ, που αποτελεί και το μοναδικό φορέα προστασίας της Φέτας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, σε τρίτες χώρες που υφίσταται συστηματικά σφετερισμούς.
 
«Τώρα διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεπουλάει τη φέτα (π.χ. Καναδάς, Σιγκαπούρη) και αναρωτιόμαστε είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιες συμφωνίες χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά; Άραγε τι έχει να μας πει τώρα η Επίτροπος κ. Δαμανάκη που πανηγύριζε για την επιτυχία αυτής της συμφωνίας;» επισημαίνει ο ΣΕΚ και ζητά από την Κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει ακριβώς με τις συμφωνίες του Καναδά και της Σιγκαπούρης και να τις θέσει στην κρίση της Ελληνικής Βουλής.
 
Καταλήγοντας ο ΣΕΚ, τονίζει πως η Κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για μια στρατηγική ήττα που θα έχει ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις για τη χώρα μας.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου