Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στην ανθοέκθεση Έδεσσας τα αδέσποτα είχαν την τιμητική τους



 



Από το περίπτερο του Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας, που ήταν στημένο στον χώρο της ανθοέκθεσης στο Πάρκο Καταρρακτών, η οποία τελείωσε χθες, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, πέρασαν και πληροφορήθηκαν για το έργο των εθελοντών. Όπως επισημαίνει η Δήμητρα Τσάνη, μέλος του Φ.Σ.Ε., επί τόπου γράφτηκαν και έγιναν μέλη του φιλοζωικού κάτοικοι της Έδεσσας, που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα προστασίας των αδέσποτων ζώων αλλά και της ορθής διαχείρισης τους (με υιοθεσίες και στειρώσεις).
Μάλιστα μέσα σε 10 μέρες δόθηκαν για υιοθεσία και 10 κουταβάκια. Αρκετοί ήταν εκείνοι, που έδωσαν στους εθελοντές – μέλη του Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας, συγχαρητήρια για το έργο τους, ενώ δεν υπήρχε ούτε ένας που να παραπονεθεί για τα ζώα, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που βρίσκονταν σε εξέλιξη τις 10 μέρες, που είχε διάρκεια η ανθοέκθεση, ενημερώθηκαν 156 μαθητές (από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής). Μαζί τους οι εθελοντές έπαιξαν παιχνίδια, που στόχευαν στην προαγωγή της φιλοζωίας.
Η Δήμητρα Τσάνη μας εξηγεί: «Μοιράσαμε αφίσες με διάφορα μηνύματα, ενημερωτικά φυλλάδια και προσκαλέσαμε τα παιδάκια να ζωγραφίσουν. Οι γονείς σταματούσαν μαζί με τα πιτσιρίκια τους, για να βγάλουν φωτογραφίες τα κουτάβια, που είχαμε μαζί μας.
Τα παιδιά μας ζητούσαν να τα χαϊδέψουν. Οι γονείς αφιέρωσαν χρόνο από τη βόλτα τους, για να μας ακούσουν να μιλάμε στα μικρά για τα ζωάκια. Είναι η πρώτη φορά, που είδαμε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο.
Σταματούσαν και μας μιλούσαν για τα δικά τους ζωάκια, μας εξηγούσαν, ότι σιτίζουν αδέσποτα. Ζητούσαν και πληροφορίες για το τι μπορούν να κάνουν, όταν βλέπουν, να κακοποιείται ένα ζώο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και η στάση του κόσμου μας δίνει δύναμη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου