Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Ο Άρης έχει τους δομικούς λίθους της ζωής... όχι εξωγήινους»



Ο Κόκκινος Πλανήτης έχει δικά του οργανικά στοιχεία που είναι αναγκαία για τη ζωή, δεν έφτασαν σε αυτόν από τη Γη


Ο Κόκκινος Πλανήτης έχει δικά του οργανικά στοιχεία που είναι αναγκαία για τη ζωή, δεν έφτασαν σε αυτόν από τη Γη
Ο Άρης μπορεί να διαθέτει τους δομικούς χημικούς λίθους της ζωής, δηλαδή τα αναγκαία οργανικά,  αλλά όχι βιολογικά μόρια για τη δημιουργία ζώντων οργανισμών αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να επιβεβαιώσουμε μέσω αυτών την ύπαρξη εξωγήινων.
Αυτό αναφέρουν επιστήμονες από το Γεωφυσικό Εργαστήριο του Ινστιτούτου Επιστημών Carnegie της Ουάσιγκτον μετά από μελέτη του εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη. Τονίζουν μάλιστα ότι τα στοιχεία αυτά είναι από τα πανάρχαια χρόνια παρόντα στον Άρη και δεν έχουν προέλθει από αρειανούς μετεωρίτες που «μολύνθηκαν» από το γήινο περιβάλλον μετά την είσοδό τους σε αυτό.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το BBC, ο άνθρακας των αρειανών μετεωριτών πιστεύεται ότι προέρχεται από παλαιότερη ηφαιστειακή δραστηριότητα στον Άρη και ειδικότερα από τη δημιουργία των πετρωμάτων κατά την ψύξη του μάγματος και όχι από αρχαία αρειανά μικρόβια (κάτι για το οποίο πάντα ελπίζουν οι αστροβιολόγοι). Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του πλανήτη στο έδαφός του βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες οργανικής χημείας, οι οποίες -τουλάχιστον στη Γη- αποτελούν το υπόβαθρο για την ανάδυση της ζωής. Ο άνθρακας, σε συνδυασμό με το υδρογόνο, το οξυγόνο, το άζωτο και άλλα στοιχεία, δημιουργεί τα οργανικά μόρια της ζωής.



πηγή: 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου