Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος





 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώνει ότι η χώρα μας, τόπος με παράδοση στην εμπορική ναυτιλία, και στον τουρισμό επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για ν’ ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού.
Σε μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αθανάσιος Χρυστόπουλος, τονίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος, σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Για την Ελλάδα, μια χώρα κατεξοχήν θαλασσινή, με τεράστια ακτογραμμή και πλήθος νησιών, η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών. Με άρτια εκπαιδευμένα στελέχη και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα, δίνει καθημερινό αγώνα για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας. «Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2012, όλοι μαζί ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος», καταλήγει το μήνυμα του Γ.Γ. του υπουργείου.   



πηγή: http://www.magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου