Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: αναξιοποίητοι χώροι γίνονται θεματικά πάρκα






Δέκα νέα πάρκα, σε ελεύθερους και αναξιοποίητους έως σήμερα χώρους, προτίθεται να κατασκευάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι μελέτες και τα σχέδια είναι έτοιμα και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων.
Στα σχέδια που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται το πάρκο Ελληνικής Βιοποικιλότητας στο Πεδίον του Άρεως και το πάρκο Εθελοντισμού στην οδό Αλκμήνης όπου οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα προμηθεύονται και θα φυτεύουν με δική τους πρωτοβουλία τα φυτά.
Επίσης, στα άμεσα σχέδια είναι να υλοποιηθεί το πάρκο Γης, Νερού και Αέρα, το πάρκο Μάθησης και ο αμπελώνας Καυταντζογλείου όπου θα κατασκευαστεί αστικός αμπελώνας και θα φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα.
Τα άλλα πέντε πάρκα που συμπληρώνουν το «παζλ» είναι: ο Κήπος Αναμνήσεων, ο Κήπος αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ο Κήπος Καινοτομίας, το πάρκο στην αλάνα της Τούμπας και τα πάρκα αδελφοποιημένων πόλεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου