Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Σάββατο στη Σίταινα η "γιορτή των φαραγγιών του Βρασιάτη"






Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού διοργανώνουν στη Σίταινα τη «Γιορτή των φαραγγιών του Βρασιάτη», σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δυναμική τους και μέσα από συλλογικές διαδικασίες και προτάσεις να καταλήξουμε στους τρόπους εκείνους που θα οδηγήσουν στην προστασία, τη σήμανση, την αποκατάσταση των ζημιών σε τμήματά τους και την αξιοποίησή τους.
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ, στην πλατεία Θεολόγου Σίταινας, στην παρουσίαση, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, των φαραγγιών του Βρασιάτη. Σε μια βραδιά με παραδοσιακές γεύσεις, παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική με τους «Μουσαγέτες».


Προσοχή
Οι πεζοπορίες και η διάσχιση των φαραγγιών γίνονται μόνο από τους Ορειβατικούς Συλλόγους και Πεζοπορικούς Ομίλους, οι οποίοι γνωρίζουν πότε και ποια τμήματα των φαραγγιών μπορούν μα διασχίσουν, έχουν την εμπειρία,την οργάνωση, διαθέτουν γνώση της περιοχής, οδηγούς και τα μέλη τους έχουν καλή φυσική κατάσταση.
Ο δαιδαλώδης κόσμος των φαραγγιών έχει ομορφιές, αλλά αυτά εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους, γι΄αυτό είναι απαγορευτικά για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες και η είσοδος σ΄αυτά γίνεται μόνο από οργανωμένους Συλλόγους και με αποκλειστική τους ευθύνη.
Η Γιορτή των Φαραγγιών γίνεται και για να αναδειχθεί η αναγκη καθαρισμού τους , σήμανσης, λήψης μέτρων προστασίας, έτσι ώστε να καταστεί όσο το δυνατό ασφαλέστερη η προσβασιμότητά τους.     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου