Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Λάρισα. Συχνό το φαινόμενο των βανδαλισμών στη συνοικία της Νέας Σμύρνης



 


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΝΕΩΝ ΠΟΥ «ΣΠΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Οι καταστροφές κοινόχρηστων χώρων είναι συχνές στη συνοικία Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, σε σημείο να έχουν φτάσει τους κατοίκους της στα... πρόθυρα νευρικής κρίσης, βλέποντας συνεχώς σε κάθε γωνιά της ένα... βομβαρδισμένο τοπίο.
Δράστες, όπως υποστηρίζουν, είναι παρέες εφήβων, που η οργή τους και η καταστροφική τους μανία, έχει κουράσει πλέον, όταν ξεσπά σχεδόν καθημερινά, σε δέντρα, φωτιστικά των πάρκων και των δρόμων, σε κάδους... και σε ό,τι βάλουν στόχο στο πέρασμά τους.
Όπως μας πληροφορούν, τα φαινόμενα δράσης τους είναι καθημερινά τις βραδινές κυρίως ώρες, ενώ σε περιπτώσεις, που κάποιοι προσπάθησαν να τους πλησιάσουν και να τους κάνουν παρατήρηση, δέχθηκαν την επιθετικότητά τους!
Ναι μεν έφηβοι, οι δράστες, ναι μεν να καταλάβουμε τη δύσκολη φάση της ηλικίας τους, αλλά οι κανόνες μιας ομαλής κοινής συμβίωσης σε μια κοινωνία και οι κανόνες απαγόρευσης καταστροφών περιουσιών, που δεν τους ανήκουν, όταν παραβιάζονται συνεχώς, τότε τέτοιες συμπεριφορές γίνονται τουλάχιστον ανησυχητικές. Ξεφεύγουν από την κατανόηση μιας έκρηξης οργής που θα μπορούσε να δείξει η κοινωνία και αγγίζει τα όρια της παραβατικότητας όπου σε αυτή την περίπτωση πλέον θα πρέπει να επέμβει η αστυνομία.
Οι φωτογραφίες που μας έδωσε κάτοικος της συνοικίας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σπασμένα φωτιστικά, κομμένο δέντρο, σκουπίδια... Την εικόνα αυτή είχε χθες το πάρκο της συνοικίας, που βρίσκεται επί της οδού Αισχύλου, μεταξύ των οδών Σωκράτους και της παλιάς εθνικής οδού.
Οι συχνές τέτοιες καταστροφές, θα έχουν... δοκιμάσει και τα νεύρα των υπαλλήλων της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών και η νέα φύτευση που θα χρειαστεί ο χώρος, αποτελούν αρμοδιότητά της.


«ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΗ» ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ


Δυστυχώς, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, της καταστροφικής μανίας που δέχονται οι κοινόχρηστοι χώροι, υπάρχουν κι άλλοι , που δεν έγιναν μεν στόχος (ακόμη), αλλά είναι... απλησίαστοι, όπως η παιδική χαρά που διακρίνεται στη φωτογραφία, μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Αρμονίας.
Τα παιδιά αναμφίβολα δεν μπορούν να παίξουν κάτι άλλο μέσα σε αυτή την πυκνή βλάστηση, παρά μόνο κρυφτό! Τα σκαλοπάτια της τσουλήθρας για να τα βρουν θα πρέπει να διασχίσουν τα ψηλά χόρτα και αν τολμήσουν να το κάνουν θα πρέπει να τολμήσουν και να κατηφορίσουν προς το... άγνωστο, αφού επίσης μέσα σε πυκνή βλάστηση θα καταλήξουν, στο τέρμα της.
Επειδή είναι η εποχή που θα εμφανιστούν σε τέτοιους χώρους και τα ανεπιθύμητα ερπετά, η κατάσταση της παιδικής χαράς κρίνεται επικίνδυνη.

της Λένας Κισσάβου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου