Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Αυστραλία από τις πιο ρυπογόνες χώρες του κόσμου

      Η Αυστραλία από τις πιο ρυπογόνες χώρες του κόσμου

       
       

      Η Αυστραλία ανήκει ανάμεσα στις δέκα πιο ρυπογόνους χώρες του πλανήτη καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, αποκαλύπτει...
      έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης World Wildlife Fund που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.
      Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας ¨Νέος Κόσμος", όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη έκθεση, η Αυστραλία όχι μόνο δεν μείωσε τους ρύπους της τον περασμένο χρόνο, αλλά τους αύξησε, αφού το 2010 κατατάσσονταν μία θέση χαμηλότερα ως η όγδοη ρυπογόνος χώρα του πλανήτη.
      Η πιο ρυπογόνος χώρα του πλανήτη είναι το Κατάρ ενώ ακολουθούν το Κουβέιτ, τα Αραβικά Εμιράτα, η Δανία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία στην 7η θέση, ο Καναδάς, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.
      Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πληθυσμιακή αύξηση στον πλανήτη σε συνάρτηση με τον υπερ-καταναλωτισμό θέτουν σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη.Αναφερόμενος στην περίπτωση της Αυστραλίας, ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης στην Αυστραλία, κ. Ντέρμοτ Ο’Γκόρμαν, είπε ότι είναι απαράδεκτο μία χώρα με τόσο υψηλό βιοτικό επίπεδο να βρίσκεται σε αυτήν την θέση.
      «Εκείνο που παρατηρήσαμε είναι ότι άλλες χώρες που έχουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο ή ακόμα υψηλότερο από την Αυστραλία βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις και αυτό σημαίνει ότι ως χώρα μπορούμε να μειώσουμε τους ρύπους που εκπέμπουμε και την ίδια στιγμή να απολαμβάνουμε και το υψηλό μας βιοτικό επίπεδο» είπε ο κ. Ο’Γκόρμαν.




      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου