Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

3η Ευρυπύλεια Ποδηλατοδρομία με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατιστών







Το ποδήλατο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Όχι βέβαια μόνο λόγω της λιτότητας που επανέκαμψε τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία, αλλά και λόγω ενός τρόπου ζωής που (είτε από μόδα είτε συνειδητά) γίνεται δημοφιλής όλο και περισσότερο, αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ποδήλατο.
Δεν είναι τυχαίο που στην κυριακάτικη ποδηλατοδρομία στον Παλαμά, η συμμετοχή των ποδηλατιστών σε σχέση με πέρυσι σχεδόν διπλασιάστηκε, καθιστώντας την «Ευρυπύλεια ποδηλατοδρομία» ένα θεσμό που θα έχει μέλλον…
Την Κυριακή, λοιπόν, 20 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η 3η Ευρυπύλεια Ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε και φέτος ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαμά «Ευρύπυλος» και συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας. Η εκκίνηση έγινε από το Δημαρχείο Παλαμά και οι ποδηλάτες ακολούθησαν τη διαδρομή: Παλαμάς – Μεταμόρφωση – Ξωκλήσι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και επιστροφή. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 18 χλμ.
Στο τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση 5 ποδηλάτων και 5 κρανών ποδηλάτου, που ήταν μια προσφορά του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΠΑΠΑΠ).


Όπως τονίζεται από τη Διοίκηση του «Ευρύπυλου», «η συμμετοχή των συμπολιτών και των φίλων του συλλόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία (ιδιαίτερα των μικρών ποδηλατών), όπου περίπου 350 ποδηλάτες πήραν μέρος, με συμμετοχές από όλα τα χωριά του διευρυμένου Δήμου Παλαμά».
Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της κεντρικής πλατείας Παλαμά αγώνες βραδυπορίας και ταχύτητας, ανάμεσα από κώνους, για τους μικρούς ποδηλάτες που είχαν δηλώσει συμμετοχή.
Η ποδηλατοδρομία διεξήχθη ομαλά και με ασφάλεια με την συνδρομή του Δήμου Παλαμά, του ΔΟΠΑΠΑΠ, του Α.Τ. Παλαμά, της Λέσχης Καρδίτσας 4Χ4 και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καρδίτσας και τους οποίους ο «Ευρύπυλος» -ως διοργανωτής της Ποδηλατοδρομίας- ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή και την υποστήριξη την οποία προσφέρανε.



πηγή: http://www.karditsanews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου