Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στην 37η Διεθνή Έκθεση Κύπρου το Επιμελητήριο Λέσβου και τα Λεσβιακά προϊόντα






Στην 37η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 27 Μαΐου 2012 στη Λευκωσία, ταξίδεψαν τα τοπικά μας προϊόντα, καθώς το Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε μέσω του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) με δικό του περίπτερο 50τ.μ. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θ. Καλογρίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Π. Φραντζέσκος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Π Τατάκης, ο Γ. Γραμματέας κ. Ν. Αθανάσης, αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λέσβου και της Λήμνου.
Τα εγκαίνια της μεγάλης αυτής Έκθεσης, που αποτελεί την πλατφόρμα για κλείσιμο συμφωνιών και παρουσίαση προϊόντων και δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια την Παρασκευή 18 Μαΐου.
Τα κρασιά της Λήμνου, τα τυροκομικά, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το ούζο, και τα αλίπαστα της Λέσβου, έδωσαν δυναμικά το παρόν τους μέσα από τις γευσιγνωστικές δοκιμές που είχε οργανώσει ο ΟΠΕ για την προώθηση και προβολή τους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν σημαντικές επιχειρηματικές επαφές.

Εξάλλου ο κ. Καλογρίδης και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με τις αρχές και τους τοπικούς φορείς της Κύπρου. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ελληνική Πρεσβεία, όπου είχαν συνάντηση με τον Σύμβουλο Α’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Β. Σκρόνια και τον Γραμματέα ΟΕΥ Β΄ κ. Μ. Χαροκόπο. Ακόμη είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο κ. Φιλ. Ανδρέου και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λεμεσού, με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, αλλά και με τους εκπροσώπους του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) κ.κ. Π. Λοιζίδη, Χ. Πετσίδη, Μ. Τσιακκή και Λ. Πασχαλίδη.
Η Επιμελητηριακή αποστολή συναντήθηκε επίσης με τον κ. Θ. Κατσουρίδη, Διευθυντή του ACTA, στα γραφεία του Συνδέσμου των Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, όπου συζητήθηκε – με θετική διάθεση από την κυπριακή πλευρά – η προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τη Λέσβο. Για την περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης πρότασης μάλιστα, θα δρομολογηθεί συνάντηση ανάμεσα στους Τουριστικούς Πράκτορες της Λέσβου και της Κύπρου, το προσεχές διάστημα.
Ακολούθησε, η σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) κ. Δ. Γεωργιάδη, με τον οποίον συζητήθηκαν τρόποι τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Λέσβου και Κύπρου, καθώς και οι τρόποι προσέγγισης για την Λέσβο των δυο νέων μεγάλων αγορών, Ρωσίας και Ισραήλ. Τον κύκλο των επαφών της αποστολής έκλεισε η επίσκεψη στην Συνεργατική Τράπεζα Παραλιμνίου.
Να σημειώσουμε τέλος, πως παράλληλα με όλες αυτές τις σημαντικές επαφές, τα μέλη της Διοίκησης εφοδιάστηκαν και με ανάλογο ενημερωτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου μας.



πηγή: http://www.lesvosnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου