Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γεύσης ελιάς και πατέ ελιάς

 
 



Μεγάλος νικητής του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γεύσης ελιάς και Πατέ ελιάς που πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη Χαλκιδικής αναδείχθηκε η εταιρεία του Αναστάσιου Πούλιου από την Πορταριά Χαλκιδικής με εννέα διακρίσεις.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Anthemus, στη Νικήτη Χαλκιδικής από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς».
Συγκεκριμένα η επιτροπή τεχνογνωσίας έδωσε στον κ.Πούλιο δυο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δυο χάλκινα στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη Χαραγμένη, Πράσινη Λεμονάτη, Πράσινη πικάντικη, Πράσινη με μπαχαρικά, Σταφιδάτη, Σταφίδα Ξυδάτη, Μαύρη Σταφίδα, Πράσινη με κόλλιανδρο και σκόρδο), ενώ η επιχείρηση απέσπασε και βραβείο κοινού.
Η ΔΕΑΣ ΑΕ από τις Καλύβες Χαλκιδικής βραβεύτηκε με δύο χρυσά και ένα ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (αμύγδαλο και πάπρικα, σκόρδο και jepaleno, αμύγδαλο και jepaleno), ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Πατέ (αγιορείτικο, bruschetta καλαμών), ασημένιο στην κατηγορία Ροδέλα Ελιάς (bruschetta) καθώς και βραβείου κοινού.

Η Pelopac από τη Θεσσαλονίκη πήρε χρυσό και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Γλυκό Ελιά (Μαρμελάδα καλαμών, μαρμελάδα πράσινη), δυο ασημένια και ένα χάλκινο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (bruschetta με λαχανικά, πράσινο πατέ, πατέ καλαμών) και ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (γεμιστή με τυρί).

Η εταιρία Pure Greek από την Αθήνα βραβεύτηκε με δυο ασημένια στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη, Καλαμών), δύο ασημένια στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Καλαμών, Πράσινη) και δυο ασημένια στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (Πράσινη, με αμύγδαλο).

Η επιχείρηση Ελίανθος από τον Πολύγυρο πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Μαύρη αφυδατωμένη, Πράσινη χαρακτή) και ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Πράσινη Ελιά), ενώ πήρε και βραβείο κοινού.

Η Κωνσταντόπουλος ΑΕ-OLYMP από την Κατερίνη βραβεύτηκε με ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Καλαμών, Πράσινη) και ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη ελιά), καθώς και με ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Γεμιστές).

Η ΡΟΗ ΑΕ από το Καλοχώρι Χαλκίδας πήρε χρυσό στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Φουρνιστές), ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη) και ιδιαίτερη διάκριση με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Συσκευασία (Φουρνιστές).

Η επιχείρηση Terra Natura από τη Σαμοθράκη βραβεύτηκε με χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Θρούμπες) και χρυσό στην κατηγορία Συσκευασία (θρούμπες).

Ασημένιο Βραβείο αποδόθηκε στο Πατέ Ελιάς Ελιαγνή της Kotinos (Πλατανοχώρι Χαλκιδικής) και στην Θρούμπα Βαρελίσια της Μανωλάκης (Καλύβες Χαλκιδικής), ενώ Χάλκινο Βραβείο δόθηκε στο γλυκό από ελιά με ολόκληρη ελιά και κρασί και βότανα της Πυλιακής Γης (Καλαμάτα), στις ολόκληρες πατητές της Αποστόλου (Αλεξανδρούπολη) και στην ολόκληρη Καλαμών της ELYON (Αθήνα).
Οι διακριθέντες θα μπορούν αν έχουν το ειδικό σήμα του CHEFS Club στις συσκευασίες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor & Taste «Επιτραπέζια Ελιά & Πατέ Ελιάς».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου