Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Καθαρισμός της παραλίας του Ωρωπού στις 13 Μαΐου

              

Καθαρισμός της παραλίας του Ωρωπού στις 13 Μαΐου

Μία δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012»



Μια εβδομάδα μετά την άσκηση των «εκλογικών μας καθηκόντων», στρέφουμε το ενδιαφέρον και την ενέργειά μας προς το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου και παράκτιου πλούτου μας.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2012», επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στις παραλίες του Ωρωπού και διοργανώνει το κεντρικό του καθαρισμό την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 10.30 π.μ.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Αρχικά οι εθελοντές και τα μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα μεταβούν στην κεντρική παραλία του Ωρωπού, πίσω από τις παλιές φυλακές, όπου και θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό σε όλο το μήκος της παραλίας και στις εκβολές του Ασωπού ποταμού.
Εν συνεχεία στις 12.00 μ.μ. θα ακολουθήσει υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι του Ωρωπού με τη συνδρομή της καταδυτικής ΜΚΟ Υδροναύτες και βύθιση του Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.) από την ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Παν/μιου Πατρών για δειγματοληπτικές καταγραφές του υποθαλάσσιου ρυπαντικού φορτίου της περιοχής.

Η φετινή εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της κριτικής κατανάλωσης των αλιευτικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση και ορθολογική διαχείριση των ιχθυοαποθεμάτων που αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψή τους, αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.
Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού και του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Ωρωπού και της ΜΚΟ Υδρονάυτες.
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου