Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

«Μην αρχίζεις την μουρμούρα». Μια τηλεοπτική σειρά που επισημαίνει ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα

 
«Μην αρχίζεις την μουρμούρα»: Μια τηλεοπτική σειρά που επισημαίνει ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα
 
Στο τεράστιο κοινωνικό ζήτημα της κακοποίησης των ζώων – που στη χώρα μας έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις – αναφέρθηκε ο Μηνάς και η Βούλα οι δύο γνωστοί ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» την οποία προβάλλει το κανάλι ALPHA.
 
Οι δύο εκ των πρωταγωνιστών, που είναι οι ηλικιωμένοι της παρέας, και τους υποδύονται ο Αντώνης Αντωνίου και η Ελένη Κοκκίδου αναφέρθηκαν στο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες στα όσα υφίστανται τα ζώα από τους κυνηγούς και όχι μόνο.

Αφορμή γι’ αυτή την κουβέντα μεταξύ του τηλεοπτικού ζευγαριού είναι ένας παλιόφιλος του Μηνά ο οποίος και του διηγήθηκε ότι σκότωσε τον σκύλο του γιατί δεν κυνηγούσε καλά.

Στον σύντομο διάλογο ανάμεσα στο ζευγάρι οι δύο πρωταγωνιστές θέτουν ερωτήματα και απορίες για αν για παράδειγμα το κυνήγι ως «σπορ» είναι ηθικό, παρόλο που είναι μια νόμιμη δραστηριότητα, αφού πλέον δεν εξασφαλίζουμε έτσι την τροφή μας και πως εκείνοι οι οποίοι εγκαταλείπουν ή σκοτώνουν σε ορεινές περιοχές τα κυνηγόσκυλα τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που παρατάνε τα κατοικίδια τους στο δρόμο επειδή τα βαρέθηκαν.

Ο Μηνάς και η Βούλα μεταξύ άλλων συζητούν για την βάρβαρη βρετανική παράδοση για το κυνηγί της αλεπούς και στις ταυρομαχίες που πραγματοποιούνται στην Ισπανία. Και τονίζουν πως όταν «διαιωνίζεται κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό», ενώ επισημαίνουν με εύστοχο τρόπο ότι τα κατοικίδια ζώα και ειδικά αυτά που έχουν μάθει να ζουν μέσα σε σπίτια δεν μπορούν να βρουν μόνα τους τροφή ώστε να επιβιώσουν θέτοντας έτσι στο κοινό τους και το μείζον θέμα της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς που λόγω και της οικονομικής κρίσης συμβαίνει σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου.

Στους σεναριογράφους της ψυχαγωγικής σειράς, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, στην Έλενα Σολωμού, την Κωνσταντίνα Γιαχαλή, τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, την Άντα Γκουρμπαλή, την Φώφη Κώττη, την Βίκυ Κουκούτση και τον Νίκο Σταθόπουλο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τα δικαιώματα των ζώων και χρησιμοποιούν την δημοφιλία των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στο σήριαλ για να περάσουν κάποια ουσιαστικά μηνύματα στο ευρύ κοινό τους.

Επειδή η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη και αποτελεί το όχημα για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης τέτοια μηνύματα είναι απαραίτητο να ακούγονται ώστε η φιλοζωική κουλτούρα μας να μην παραμένει ανύπαρκτη και στο μέλλον.
 
 
πηγή: http://www.zoosos.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου