Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα


GreenpeaceΤην Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 12:00 μμ, συγκεντρωνόμαστε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και «Περπατάμε για το κλίμα» προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
 
Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), μαζί με το κίνημα Avaaz και τη WWF Ελλάς ενώνουμε τις φωνές μας με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμο στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Στη σκιά του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος που δέχθηκε η Πόλη του Φωτός, η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους κατοίκους του Παρισιού και με όλους όσοι δίνουν την ψυχή τους για την ειρήνη και την προστασία των κοινών. H συμμετοχή μας στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις υποστήριξης της διάσκεψης του Παρισιού γίνεται τώρα ακόμα πιο δυναμική και η θέλησή μας για ιστορική επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ακόμα πιο ισχυρή.

Εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1000 πόλεις, θα συμμετάσχουμε στις 29 Νοέμβρη σε χιλιάδες δράσεις, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες πριν την κρίσιμη συνάντησή τους στο Παρίσι. Πέρυσι, 700.000 πολίτες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα, και φέτος η κινητοποίηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ειδικότερα υπό το φως της διάσκεψης του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας.
 
 
Αθήνα: πρόγραμμα δράσης

10:30 – 12:00 «Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά
12:00 – 13:00 «Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας – Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης
13:00 – 14:00 Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της εκδήλωσης στο
Facebook.


πηγή: http://www.greenpeace.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου