
Το μάζεμα των ελιών είθισται να ξεκινάει περίπου στα τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη
Ο καιρός σχεδόν καλοκαιρινός, γεγονός που κάνει πιο εύκολη την διαδικασία συγκομιδής της ελιάς, που γίνεται είτε με τον παραδοσιακό τρόπο με τις σκαλωσιές και τα χτένια, είτε με τα μηχανήματα, τα "τιναχτήρια", όπως λέγονται.
Ένα από τα ομολογουμένως πολλά πλεονεκτήματα του να έχεις ρίζες στην ελληνική επαρχία είναι η μόνιμη παρουσία του «δικού μας» ελαιόλαδου, στο οικογενειακό τραπέζι, δύσκολη και κουραστική δουλειά αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει.
Καλή σοδειά σε όλους λοιπόν και καλοφάγωτο!
Ένα από τα ομολογουμένως πολλά πλεονεκτήματα του να έχεις ρίζες στην ελληνική επαρχία είναι η μόνιμη παρουσία του «δικού μας» ελαιόλαδου, στο οικογενειακό τραπέζι, δύσκολη και κουραστική δουλειά αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει.
Καλή σοδειά σε όλους λοιπόν και καλοφάγωτο!
Η Ελιά είναι αγαπημένο δέντρο, «ιερό» για πολλούς και «μαγικό» για κάποιους άλλους...

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Κώστα Χρηστάτου:




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου