Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Επαναχρησιμοποίηση υλικών. Απρόσμενες χρήσεις ενός ρολού!

 
 
Σκέψου πόσα χαρτιά κουζίνας και υγείας χρησιμοποιείς κάθε μήνα. Σκέψου και τι κάνεις το ρολό μόλις τελειώσει το χαρτί. Στην καλύτερη περίπτωση το βάζεις στον κάδο ανακύκλωσης. Τι θα έλεγες να το μετατρέψεις σε ένα χρηστικό αντικείμενο, δίνοντας του μία δεύτερη ζωή;
 
Σου προτείνουμε λοιπόν να επαναχρησιμοποιήσεις το ...ταπεινό ρολό φτιάχνοντας κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα δημιουργικό! Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και βάψε το ρολό ό,τι χρώμα θες ή ζωγράφισε πάνω του ό,τι σχέδιο σου αρέσει. Εναλλακτικά (ή αν η ζωγραφική δεν είναι το δυνατό σου σημείο), δοκίμασε να το ντύσεις με κάποιο ωραίο αυτοκόλλητο (ή απλά με φύλλα εφημερίδας, χαρτί περιτυλίγματος ή ό,τι άλλο έχεις στη διάθεσή σου).
 
Όταν είναι έτοιμο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις το χώρο σου:
 
1. Πέρασε μέσα από το ρολό τα καλώδια της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του εκτυπωτή, κτλ για να μην φαίνονται και να μην μπερδεύονται στα πόδια σου.
2. Φτιάξε μολυβοθήκες με τα ρολά από το χαρτί υγείας που ετοίμασες!
3. Οργάνωσε τα διάφορα καλώδια που κυκλοφορούν στο σπίτι σου: Πάρε ένα κουτί παπουτσιών και βάλε μέσα όσα ρολά από χαρτί υγείας χωράνε. Μετά δίπλωσε τα καλώδια και βάλε από ένα μέσα σε κάθε ρολό.
 
Σε ελάχιστο χρόνο θα βάλεις τάξη στο χάος και μία δημιουργική πινελιά στο σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις ευρώ!
 
Το #Greentip της Παρασκευής από τους εθελοντές μας: Απρόσμενες χρήσεις ενός ρολού! Δες εδώ: https://t.co/YjVuuFl4SO pic.twitter.com/Of9q3G6YJF— Greenpeace Greece (@greenpeace_gr) November 20, 2015.
 
Έχεις άλλες ιδέες επαναχρησιμοποίησης του ρολού; Αν ναι, πρότεινέ τες στα σχόλια από κάτω!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου