Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ήπειρος. Ο τουρισμός έχει προοπτική

 
 
Θετικός είναι ο απολογισμός της θερινής τουριστικής περιόδου σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου.
 
Τα πολιτικοοικονομικά γεγονότα του τελευταίου εξαμήνου προκάλεσαν προβλήματα στον τουρισμό. Πάντως σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη η Ήπειρος έχει επιτύχει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σε αυτό συνέβαλαν οι δράσεις προβολής που είχε αναλάβει η Περιφέρεια, όπως είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις, η διευρυμένη διαφήμιση και οι ξεναγήσεις δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ευρώπη, όπου τους παρουσιάστηκαν τα αξιοθέατα και οι ιδιαιτερότητες της Ηπείρου. «Πράγματα που έχει η Ήπειρος δεν υπάρχουν πουθενά και για αυτό οι επισκέπτες μένουν ενθουσιασμένοι. Το 87,6% των επισκεπτών στην Ήπειρο έμεινε ευχαριστημένο. Το ζητούμενο είναι να τους φέρουμε μία φορά, μετά είναι σίγουρο πως θα ξαναέρθουν. Είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και πρώτοι στην Ελλάδα σημαίνει πρώτοι στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
 
Η επιτυχία αυτή, όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου, δε θα είχε υπάρξει αν Περιφέρεια και τουριστικοί επιχειρηματίες δε βρίσκονταν σε στενή συνεργασία. Επιπροσθέτως, από τον τουρισμό δεν επωφελούνται μόνο τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης αλλά όλη η οικονομία εν γένει, από τα βενζινάδικα μέχρι την αγροκτηνοτροφία καθώς τοπικά προϊόντα ήδη έχουν ενταχθεί στα γεύματα ξενοδοχείων και εστιατορίων.
 
Από όλες τις παραπάνω ενέργειες που συνέβαλαν στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο του Ακτίου. Φέτος εντάχθηκαν δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από το Λονδίνο με τις οποίες ταξίδεψαν γύρω στα 15.000 άτομα έχοντας ως προορισμό την Ήπειρο και τη Λευκάδα. Αυτό που ο κ. Ιωάννου ανέδειξε ως σημαντικότερο είναι το η συμφωνία με την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Easy Jet ήταν ανέξοδη για την Περιφέρεια. Επιπρόσθετα ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της ιδιωτικοποίησης με μορφή 30ετούς ενοικίασης του αεροδρόμιου του Ακτίου. Όπως υποστήριξε αυτό θα φέρει περισσότερες πτήσεις με περισσότερους τουρίστες και την ίδια ώρα καλύτερες υποδομές.
 
Κλείνοντας, εξίσου θετική είναι η εκτίμηση του κ. Ιωάννου και για τον χειμερινό τουρισμό. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι μεγάλο. «Μέλημά μας να ξαναφέρουμε τον Έλληνα επισκέπτη που λόγω κρίσης μπορεί να μην έρχεται τόσο συχνά ή για λιγότερο διάστημα. Ταυτόχρονα με δράσεις εξωστρέφειας να φέρουμε περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό», υπογράμμισε.
 
Απαντώντας σε κριτική που είχε γίνει από Δημοτικό Σύμβουλο κατά της Περιφερειακής Αρχής για διακρίσεις υπέρ του αεροδρομίου του Ακτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου τόνισε πως και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου