Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πύλος - Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. «Νόμιμη η διαδικασία κοπής των πεύκων στο Νιόκαστρο»

 
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για την υλοτομία 43 στρεβλών - ξηρών - κυρτών - επικίνδυνων ατόμων πεύκης και τη μερική αποκλάδωση 20 ατόμων πεύκης και 5 ατόμων ευκαλύπτου, προς άρση της επικινδυνότητας, στο αλσύλλιο περιμετρικά του Νιόκαστρου.

Σε έγγραφό της η προϊσταμένη της Εφορείας Ευαγγελία Μηλίτση υπογραμμίζει ότι «ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία αδειοδοτήσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικινδυνότητα».

Αφού καταγράφει το έγγραφο αίτημα του δήμου προς την Εφορεία για την κοπή και την κλάδευση των δέντρων και την επιτόπια επιθεώρηση δασολόγου, η κ. Μηλίτση αναφέρει:
 
«Ακολούθησε αυτοψία αρμοδίου δασικού οργάνου παρουσία του γ.γ. του Δήμου Πύλου - Νέστορος, όπου διαπιστώθηκε πράγματι ότι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, κατά μήκος των τειχών του κάστρου, αλλά και διάσπαρτα εντός του αλσυλλίου, φύονται 43 στρεβλά - ξηρά - κυρτά - επικίνδυνα άτομα πεύκης, που χρήζουν υλοτομίας, καθώς και 20 άτομα πεύκης και 5 άτομα ευκαλύπτου, που φέρουν αρκετούς ξηρούς κλάδους και χρήζουν μερικής αποκλάδωσης.
 
Ολα τα παραπάνω δέντρα είχαν καταλλήλως σημανθεί από το δήμο με κόκκινη κορδέλα και η Εφορεία μας τα είχε επισημάνει».


πηγή: http://newsmessinia.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου