Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μια νέα πρόταση αναψυχής για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο!

 
xristougeniatika Elata
 
Φέτος τα Χριστούγεννα το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και δυο ελατοπαραγωγοί σας προσκαλούν να ζήσετε μια νέα εμπειρία αναψυχής στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου 2015 οι παραγωγοί θα ανοίξουν τις καλλιέργειες ελάτων τους στο κοινό για να τις επισκεφτεί, να απολαύσει το φυσικό τοπίο και να ενημερωθεί για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δέντρο που επιθυμεί, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που πωλείται στην πόλη, και να το πάρει συσκευασμένο με το όχημα του για να στολίσει το σπίτι του για τα Χριστούγεννα. Με κάθε δέντρο θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή στον Ξενώνα Τζίμη στον Χολομώντα. Κάθε δέντρο θα είναι πιστοποιημένο για την προέλευσή του με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου. Θα δίνεται, επίσης, πιστοποιητικό ουδετερότητας των καλλιεργειών σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας» με ακρωνύμιο CHO.C.O. project από τις λέξεις CHOose, Cut, Offset και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πράξης ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ. Πρόκειται για μια ιδέα του Διδάκτορα Κώστα Παπασπυρόπουλου που υλοποιείται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης.

Οι καλλιέργειες των ελάτων στο πλαίσιο της δράσης ονομάζονται φάρμες CHO.C.O. και για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι φάρμες του Αθανάσιου Καρανταγλή (
www.έλατο.gr, 6948526213) και του Τζίμη (www.jimmyshotel.gr, 6940787206) και βρίσκονται πλησίον του Κτιριακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη του ΑΠΘ.

Πληροφορίες για τη δράση CHO.C.O. project
www.facebook.com/thechocoproject
e-mail chocofarms@yahoo.gr.


πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου