Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χανιά. Εκδήλωση για την αειφορία της γεωργίας

 
 
Συζήτηση με τον Florent Lochum
 
Η γεωργία είναι η βάση της οικονομίας μιας χώρας και η διατροφική αυτάρκεια όρος συλλογικής επιβίωσης. Το πρώτο βήμα για την επίτευξή της είναι ο οικογενειακός λαχανόκηπος.
 
Στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο εργατικό κέντρο (Μπότσαρη 68) θα εξετάσουμε διεξοδικά στην θεωρία και στην πράξη την δημιουργία ενός λαχανόκηπου, αντλώντας γνώση από τις διεθνής εμπειρίες σε συνδυασμό με την ελληνική τοπική παράδοση και εμπειρία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Η δημιουργία του λαχανόκηπου θα γίνει από την αρχή βήμα­ - βήμα έτσι ώστε να είναι κατανοητή και από τους πιο αδαείς.
 
Τα φυτά που μεγαλώνουν φυσικά με την ενέργεια του Ήλιου του αέρα και με κομπόστ είναι υψηλής διατροφικής αξίας και τα οφέλη τους είναι πολλαπλά: βελτιώνουν την γενική υγεία, βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων και προάγουν την συλλογική ευημερία.
 
Όλοι μαζί στην εκδήλωση θα σχεδιάσουμε, ακολουθώντας τις καλύτερες παραδόσεις του τόπου, τον λαχανόκηπο του χωριού που κάποτε αγαπήσαμε, που έθρεψε γενιές και γενιές και στην πορεία του χρόνου λησμονήσαμε οδεύοντας στα μεγάλα αστικά κάντρα και υιοθετώντας καταναλωτικές συμπεριφορές του σύγχρονου τρόπου ζωής.
 
Παίρνοντας την διατροφική αυτάρκεια στα χέρια μας, δημιουργώντας λαχανόκηπους και οπωρώνες κάνουμε τον τόπο μας παράδεισο...

Το event στο Facebook 

πηγή: http://www.enallaktikos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου