Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

VIVINO. Το νέο social media για τους λάτρεις του κρασιού


 VIVINO: το νέο social media για τους λάτρεις του κρασιούΠολλοί νομίζουν ότι τα social media είναι τα μεγάλα πέντε (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Piniterest).

Κι όμως τα κοινωνικά δίκτυα είναι τόσα πολλά εκεί έξω που είναι σχεδόν αδύνατο να τα απαριθμήσουμε. Ένα από αυτά είναι το Vivinο, ένα social media για τους λάτρεις του κρασιού!

Μπορεί να θεωρηθεί η μεγαλύτερη online κοινότητα για όσους αγαπούν το κρασί, αφού αριθμεί μέχρι στιγμής περισσότερα από επτά εκατομμύρια μέλη.

Λειτουργεί ως εξής: Βγάζουμε μια φωτογραφία ή σκανάρουμε την ετικέτα του κρασιού που μας ενδιαφέρει και αμέσως έχουμε πρόσβαση σε συζητήσεις, μέση τιμή, κριτικές, χαρακτηριστικά και ό,τιδήποτε άλλο γύρω από το κρασί που μας ενδιαφέρει.


Επίσης το Vivino αποθηκεύει στη μνήμη τις προτιμήσεις μας και σιγά σιγά «μαθαίνει» το γούστο μας και μας προτείνει αντίστοιχα κρασιά για τις επόμενες αγορές. O Τorben Mottes, στέλεχος της επιχείρησης εξηγεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε τεράστια επιτυχία χωρίς καν να διαφημιστεί! «Αναμένεται να φτάσουμε τα 8 εκατομύρια μέλη μέχρι το τέλος του 2014 και πάνω από 100 εκατομύρια σκαναρίσματα».

Το Vivino είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, για το πώς τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει μέρος της ζωής μας και μπορούν να φανούν χρήσιμα ακόμα και στη καθημερινότητά μας.

Μπορείτε να δείτε slides που εξηγούν τι είναι το Vivino και γιατί είναι σημαντικό στην βιομηχανία οίνου εδώ: Tί είναι το Vivino;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου