Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία. Αιτήσεις για φυτεύσεις αμπελιών για παραγωγή οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη από φέτος


Ξεκινώντας από φέτος, οι αμπελοκαλλιεργητές θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για νέες φυτεύσεις οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη.

Μια μικρή επανάσταση στην αμπελοκαλλιέργεια. Στις 21 Ιανουαρίου, το εξειδικευμένο συμβούλιο του FranceAgriMer στο κρασί ψήφισε ομόφωνα μια απόφαση προς την κατεύθυνση αυτή που θα δημοσιευθεί σύντομα.
 
Συγκεκριμένα, οι αμπελοκαλλιεργητές θα έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του Απριλίου για να υποβάλουν αίτηση στο FranceAgriMer. Το αίτημά τους θα εξεταστεί από το συμβούλιο βάσης και μετά από το διοικητικό συμβούλιο οίνου του FranceAgriMer. Αν υπάρχει θετική εισήγηση, θα πρέπει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να παραχωρηθεί το δικαίωμα.

Δεδομένου του χρόνου επεξεργασίας των φακέλων, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η φύτευση,το επόμενο έτος.

Όλοι οι αιτούντες πρέπει να δεσμευτούν ότι θα χρησιμοποιούν για παραγωγή οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη έως το 2030. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί και το τέλος του νέου καθεστώτος για τις φυτεύσεις που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2016 και σηματοδοτούν επίσης τον τερματισμό της απαγόρευσης των φυτεύσεων για τους οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου