Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«Αυθεντικά» προϊόντα ΠΟΠ στην Γερμανική αγορά...

 
 
Και τα κρασιά του «VAENI» Νάουσας
 
Με roadshows, γευσιγνωσίες και ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Αμβούργο της Γερμανίας ξεκίνησαν οι δράσεις προώθησης του καλαθιού προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) υπό τον διακριτικό τίτλο «Authentico».
 
Συγκεκριμένα, από τις 9/1 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στα πιο γνωστά εστιατόρια του Αμβούργου όπου οι πελάτες τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ του «Authentico», την ελιά θρούμπα και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Θάσου, το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας, τη φέτα, το λαδοτύρι και το κασέρι Μυτιλήνης. Το γερμανικό κοινό δήλωσε ενθουσιασμένο από την εμπειρία των γεύσεων, που κουβαλούν μαζί τους παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων.
 
 
Ακολούθως, στις 14/1 διανομείς τροφίμων και παράγοντες της αγοράς που ταξίδεψαν από όλη τη Γερμανία στο Αμβούργο, συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Emporio Tower. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Αρναούτης Γεώργιος, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Αλεξανδράκης Περικλής, καθώς και ο πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού οικονομικού επιμελητηρίου κ. Χατζημαρκάκης Γεώργιος. 
 
 
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής της NOVACERT κ. Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ, ο ιατρός κ. Φανουλάς Γεώργιος που μίλησε για τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση των προϊόντων του “Authentico”, καθώς και η διατροφολόγος κα. Iris Lange Fricke κάνοντας μια εκτενή ανάλυση για τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής, βασιζόμενης στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ΠΟΠ τυριού, ελιάς, ελαιόλαδου και κόκκινου κρασιού. 
 
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των φορέων του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με τους διανομείς της γερμανικής αγοράς και να συζητήσουν από κοντά τις προοπτικές εμπορικής συνεργασίας. 
Οι δράσεις συνεχίστηκαν στην έκθεση Green Week του Βερολίνου (16/1 - 25/1), όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 1200 εκθέτες διατροφικών προϊόντων. Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο 60τ.μ. παρουσιάστηκαν στους χιλιάδες καταναλωτές και εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης τα προϊόντα του καλαθιού ΠΟΠ/ΠΓΕ “Authentico”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στη Γερμανία κ. Καλογερόπουλος Παναγιώτης, ο εμπορικός – οικονομικός ακόλουθος στην πρεσβεία κ. Ντοκομές Χρήστος και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης – αρμόδια για θέματα αγροτοκτηνοτροφικά και αλλιείας – κα. Βρέντζου Θεανώ.  

Τις επόμενες εβδομάδες οι δράσεις προώθησης του “Authentico” αναμένεται να κορυφωθούν με roadshows στην Κολωνία, την Φρανκφούρτη και το Μόναχο, όπου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 30 εκδηλώσεις γευσιγνωσίας σε κορυφαία εστιατόρια. Παράλληλα, η καμπάνια συνεχίζεται με σειρά αφιερωμάτων και καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Γερμανίας.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης στις αγορές του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι οι εξής: «ΛΕΣΒΙΓΑΛ» - ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.Ε., ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε., ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ (ΕΑΣ) ΚΑΒΑΛΑΣ, Α.Α.Ο.Σ ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ.

Την οργάνωση και εποπτεία όλων των παραπάνω ενεργειών είχε η εταιρεία NOVACERT που ως εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις προώθησης πετυχαίνοντας τη βέλτιστη προβολή και προώθηση των προϊόντων του καλαθιού ΠΟΠ στην Γερμανική αγορά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου