Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ιωάννινα. Μία πόλη… ένα γάλα… Έρχονται και νέα προϊόντα από την Κίνηση Κτηνοτρόφων!

 
GALA GIAN
 
Μία πόλη, ένα γάλα. Το Γιαννιώτ'κο κατά τις δύο πρώτες ημέρες που βρέθηκε στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ, αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των καταναλωτών. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια άδειασαν από νωρίς και χρειάστηκε να γίνει νέα τροφοδοσία για να καλυφθεί η ζήτηση.

Η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, αποτελεί μία προσπάθεια σε σύγχρονα συνεταιριστικά πρότυπα, που έχει βάλει συγκεκριμένους στόχους.

Ο πρώτος σχετίζεται με την ίδια την επιβίωση του κτηνοτροφικού κλάδου στην περιοχή. Τα πολλαπλά προβλήματα των τελευταίων ετών, με τη συνεχή συρρίκνωση στην τιμή του γάλακτος και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, οδήγησε πολλούς –κυρίως αγελαδοτρόφους- στα όρια της καταστροφής. Κάποιοι υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις μονάδες τους καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό κόστος.
 
GIANNIOTKO1
 
Ο δεύτερος είναι να αξιοποιήσουν οι ίδιοι το προϊόν που παράγουν. Με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η τεχνολογία έτσι ώστε να φτάσει στην αγορά και στους καταναλωτές ένα γάλα υψηλής ποιότητας που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι δύο πρώτες ημέρες όπου το «Γιαννιώτ'κο» γάλα και αγελαδινό γιαούρτι βρέθηκε στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ, δείχνουν ότι ήρθε για να πάει πολύ μακριά.

Οι καταναλωτές που το δοκίμασαν σημειώνουν ότι στο εξής θα έχει σταθερή θέση στο τραπέζι τους.

Η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, το αμέσως επόμενο διάστημα, ετοιμάζεται να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής ένα νέο προϊόν. Κι αυτή τη φορά θα πρόκειται για γαλακτοκομικό προϊόν που δεν διατίθεται από καμία μονάδα σε καμία περιοχή της χώρας. Υπομονή λίγων ημερών λοιπόν για να δούμε το νέο εγχείρημα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου