Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Συνεχίζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο Τρίτση



Με ένα κύκλο συναντήσεων αφιερωμένο στη φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στα άγρια πουλιά συνεχίζει το εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιό του, μαθαίνουμε πώς να παρέχουμε πρώτες βοήθειες για τα πουλιά, τοποθετούμε ξύλινες φωλιές στο Πάρκο και φτιάχνουμε τον δικό μας δεκάλογο του σωστού επισκέπτη σε μια φυσική περιοχή.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των πουλιών και υλοποιείται από την Ορνιθολογική στο «Παλιό Οινοποιείο» στο Πάρκο «Α.Τρίτσης».
 
 
Πρόγραμμα

18/01, 11:30-12:45: Πρώτες βοήθειες για πουλιά
Στη συνάντηση αυτή ειδικοί από το Σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων ΑΝΙΜΑ θα μας μάθουν πως μπορούμε να βοηθήσουμε τραυματισμένα πουλιά και τι χρειάζεται ένας νεοσσός που έχει πέσει από τη φωλιά του. Στη συνέχεια φτιάχνουμε αφίσες με θέμα τις πρώτες βοήθειες για τα άγρια πουλιά.
08/02, 11:30-12:45: Μια φωλιά για τα πουλιά
«Μες την πόλη τριγυρνώ, μια τρυπούλα σε ένα δέντρο για να βρω και να φτιάξω τη φωλιά μου. Μα πουθενά», είπε ο μικρός Σπουργίτης και συνέχισε την αναζήτηση. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα πουλιά που δυσκολεύονται να βρουν θέση για να φτιάξουν τη φωλιά τους;
15/02, 11:30-12:45: Ο δεκάλογος του καλού επισκέπτη
Πως συμπεριφερόμαστε όταν είμαστε σε μια φυσική περιοχή; Μήπως κάποια δραστηριότητά μας ενοχλεί την άγρια ζωή χωρίς να το ξέρουμε; Για να είμαστε σίγουροι φτιάχνουμε το δεκάλογο του καλού επισκέπτη και στη συνέχεια τον προσαρμόζουμε στις ανάγκες του Πάρκου «Α.Τρίτσης».
 
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση παρακολούθησης:
Αθηνά Αντύπα, 210-2316977, park@ornithologiki.gr.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου