Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Φλώρινα. Αλλεπάλληλες, μεγάλων εκτάσεων, κατολισθήσεις στην Αχλάδα


Νέα κατολίσθηση μεγάλης έκτασης αυτή τη φορά, σημειώθηκε στο Νότιο ορυχείο του Τ. Δ. Αχλάδας. Την αίσθηση πως "άνοιξε η γη να τους καταπιεί" έδωσε η κατολίσθηση αφού κυριολεκτικά άνοιξε η γη και υποχώρησε το έδαφος σε βάθος πολλών μέτρων, όπου λίγο έλλειψε να καταπλακώσει τον ποταμό που περνά δίπλα από το ορυχείο.

Ενώ όλως παραδόξως το Ξωκλήσι που υπάρχει στην περιοχή το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο δεν επηρεάστηκε καθόλου (προς το παρόν). Έντρομοι λοιπόν οι κάτοικοι συνοδευόμενοι από τον Ιερέα και τον πρόεδρο με το ΔΣ του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο, προβληματισμένοι, με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους όπου και ήρθαν σ΄ επαφή μ΄ εκπροσώπους των εμπλεκόμενων εταιριών, για να συζητήσουν το νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας του ορυχείου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν 11 ημέρες είχε σημειωθεί και άλλη μία μεγάλη κατολίσθηση στο Δυτικό αυτή τη φορά ορυχείο του χωριού, πίσω ακριβώς από τον σπαστήρα που βρίσκεται δίπλα από τον κεντρικό πλέον δρόμο του χωριού. Εκεί είχε υποχωρήσει πολλά μέτρα το έδαφος, παρασέρνοντας όμως και ένα φορτηγό, με αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος χαίρει άκρας Υγείας. Ενώ εργαζόμενοι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν τα χώματα να κατευθύνονται προς τα πάνω τους.
 
Από τύχη και στις δύο κατολισθήσεις δεν θρηνήσαμε θύματα ομολογούν κάτοικοι. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως έχει γίνει καθίζηση του εδάφους στον κεντρικό δρόμο και τα σοκάκια του χωριού η οποία ανέρχεται στους 5 πόντους, μετά από μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι, καθώς οι αδιαφορία των αρμοδίων είναι μέγιστη, ενώ το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
 
Νεολαία Τ. Δ. Αχλάδας
 
πηγή: http://neaflorina.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου