Την δική τους προσπάθεια να πιστοποιήσουν τις πατάτες που παράγουν στην ορεινή Ροδόπη κάνουν οι ορεσίβιοι κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον τεχνολόγο –γεωπόνο Ριτβάν Χατζή Μεμέτ η ποιότητα της πατάτας που παράγεται σε οικισμούς όπως η Μυρτίσκη, η Σμιγάδα, η Ραγάδα, ο Κέχρος, η Χλόη είναι τέτοια που την κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει, εφάμιλλη της πασίγνωστης πατάτας Νευροκοπίου.
Εκείνο που προέχει, όπως σημειώνει, είναι η συγκρότηση μιας ομάδας παραγωγών που θα συντονίσει τις ενέργειες ώστε πολύ γρήγορα η πατάτα της Ορεινής Ροδόπης να είναι πιστοποιημένη ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), προσπάθεια η οποία ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις ελιές της Μάκρης.
«Εκείνο που χρειάζονται οι κάτοικοι της περιοχής είναι μια εναλλακτική καλλιέργεια σε σχέση με αυτή του καπνού που τώρα φθίνει κι αυτή σίγουρα μπορεί να είναι η καλλιέργεια της πατάτας» δηλώνει ο κ. Ριτβάν Χατζή Μεμέτ σημειώνοντας ότι ήδη οι κάτοικοι της περιοχής παράγουν και προωθούν μόνοι τους την παραγωγή τους.
πηγή: http://www.paseges.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου