Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Αρκούδες στρατιώτες στην Πολεμική αεροπορία των ΗΠΑΒίντεο αποκαλύπτει πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ζωντανές αρκούδες (του είδους αρκούδα Ιμαλάϊων και αμερικανική μαύρη αρκούδα) για να δοκιμάσει την ασφάλεια του συστήματος εκτίναξης στα καθίσματα του Convair B-58 Hustler αεροσκάφους.
Το B-58 Hustler ήταν μεγάλο βομβαρδιστικό υπερηχητικό αεριωθούμενο -δελταπτέρυγο των 2+ Mach- αεροσκάφος,
δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1950 κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και αποσύρθηκε λόγω υψηλού κόστους το 1970.
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι αρκούδες υπό την επήρεια ναρκωτικών, δεμένες σφιχτά στο κάθισμα του Β-58 Hustler εκτινάχθηκαν με υπερηχητική ταχύτητα mach 1,6, στα 45000 πόδια.
Η δοκιμή στο μηχανισμό εκτόξευσης της θέσης πιλότου (ejector seat) και το άνοιγμα του αλεξίπτωτου έγινε με τέσσερεις αρκούδες που αν και δεν σκοτώθηκαν, υπέστησαν σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς.
Τα ζώα (αρκούδες, αλλά και πρωτεύοντα θηλαστικά-μεγάλοι πίθηκοι-) επέζησαν μετά τα τεστ, με σπασμένα κόκαλα, μώλωπες αλλά και Impact Acceleration Stress (επιπτώσεις από επίδραση του στρεσσογόνου παράγοντα της επιτάχυνσης).
Σύμφωνα με δήλωση της National Academy of Sciences National Research Council (i09 reports) έγινε ευθανασία στις αρκούδες αλλά και νεκροψία για να ερευνηθούν οι εσωτερικές κακώσεις, τραυματισμοί στο σώμα τους.

 21-12-12 Revealed: How Americans used drugged BEARS to test ejector seats for fighter pilots during the Cold War
The U.S. Air Force used Himalayan and American black bears to test the safety of the B-58 Hustler's ejection system

 


Convair B-58 HUSTLER supersonic ejection tests 1-10-1962 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-KLnqorLgDM
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου