Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία. "Μαδημένες" αλεπούδες εντοπίστηκαν από κυνηγούς στην περιοχή Ζαχάρως!

 

 
alepoy_zaharoΑνησυχία έχει προκαλέσει στους κυνηγούς αλλά και στους κατοίκους της περιοχής Ζαχάρως, ο εντοπισμός νεκρής αλεπούς, η οποία σε μεγάλο τμήμα του σώματός της δεν έφερε τρίχωμα!
Την αλεπού, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα “kinigetikanea.gr” , εντόπισε πριν από λίγα 24ωρα κυνηγός στην παραλιακή περιοχή της Ζαχάρως, ο οποίος ειδοποίησε τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Χρ. Πλιάγκο που πήγε επιτόπου, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του συγκεκριμένου άγριου ζώου.

Εν συνεχεία ο κ. Πλιάγκος επικοινώνησε με κτηνιάτρους της Ηλείας, περιγράφοντας την εμφάνιση της αλεπούς , επισημαίνοντας ότι κάτι ανάλογο δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Από την πλευρά τους οι κτηνίατροι δήλωσαν στον εκπρόσωπο του Κ.Σ. Ζαχάρως πως πρόκειται για κάποιο νόσημα που έχει προσβάλλει την αλεπού (πιθανότατα μυκητίαση), το οποίο προκάλεσε την απώλεια του τριχώματός της.

«Το ζώο μπορεί και να έχει δηλητηριαστεί από κάτι που έφαγε, ενώ υπάρχουν και άλλα νοσήματα που πιθανόν να προσβλήθηκε» δήλωσε στα “kinigetikanea.gr” ο κτηνίατρος κ. Ιωάν. Καλογερόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε από την αρχή για την ύπαρξη της αλεπούς.


 

Και άλλη αλεπού

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κυνηγών στα“kinigetikanea.gr”, μία ακόμη αλεπού μεγαλύτερου διαμετρήματος, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες κοντά σε κοπάδι με πρόβατα στην παραπάνω περιοχή ,η οποία εν συνεχεία απομακρύνθηκε από το σημείο.

Πάντως αν και η παρουσία των εν λόγω αλεπούδων δεν συνδυάζεται με την εμφάνιση σοβαρής νόσου (λ.χ. λύσσας στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος), εντούτοις οι κτηνίατροι και άλλοι αρμόδιοι φορείς (Δ/νση Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι περιβάλλοντος κλπ.) συνιστούν προληπτικά τον άμεσο εμβολιασμό των σκύλων, προκειμένου να σταματήσει η ανησυχία που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.

 
 

πηγή: kinigetikanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου