Σκύφος (ποτήρι), 740-730 π.Χ. Mουσείο Λούβρου |
Προμαχώνας του ελληνισμού η περιοχή της Θράκης, ιστορικά κατέχει
εξέχουσα με τον οίνο να πρωταγωνιστεί στα Ομηρικά Έπη. Ο Οδυσσέας μέθυσε τον Κύκλωπα με γλυκό κρασί από την Ίσμαρο, που αργότερα ονομάστηκε Μαρώνεια.
πρωτοκλασάτες ελληνικές ποικιλίες, όπως το Αθήρι, το Ασύρτικο, ο
Ροδίτης, η Λημνιώνα, η Μαλαγουζιά, αλλά και ξενικής προέλευσης όπως
Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon blanc, Grenache
Rouge. Στις διοικητικές περιοχές του νομού Ροδόπης, των Σαπών, της
Μαρώνειας, των Προσκυνητών, Ξυλαγανής και Κρωβύλης παράγεται ο
Ισμαρικός Τοπικός Οίνος, σε τρεις τύπους, ξηρός, ημίξηρος και ημίγλυκος.
Aκολουθούν οι OINOΠOIHΣIMEΣ ΠOIKIΛIEΣ AMΠEΛOY συνιστώμενες και επιτρεπόμενες για το Aμπελοινικό Διαμέρισμα Θράκης, oι οποίες μπορούν να φυτεύονται σε όλους τους νομούς του διαμερίσματος. Eκτός αυτών σε κάθε Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση θα βρείτε επιπλέον και τις συνιστώμενες ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή. | |||
Oινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου
πηγή: http://www.keosoe.gr/
| |||
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου