Η αυθεντική συνταγή
Για 15 ποτήρια
- 500ml νερό
- Φλούδα από δύο πορτοκάλια
- Ένα ξυλαράκι κανέλας
- 10 γαρύφαλα
- 100γρ ζάχαρη
- Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί
Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύστε τη ζάχαρη στο μίγμα. Προσθέστε το κρασί. Ζεστάνετε χωρίς να βράσει. Στραγγίξτε για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό με αμυγδαλόψυχα και σταφίδες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθημερινό κόκκινο κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα. Ένα Αγιωργίτικο ή ένα Merlot για παράδειγμα είναι καλή επιλογή.
πηγή: http://www.wine.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου