Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Θεσσαλικό "μέτωπο" για το Leader

 
 
Θεσσαλικό

 

 

    
Τη σύσταση ενός ενιαίου μετώπου με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών φορέων της Θεσσαλίας, προκειμένου να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διαχειριστική Αρχή, ώστε να άρουν την απορριπτική απόφαση και να υιοθετήσουν την ένσταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για όλα τα υπό κρίση ζητήματα νομιμότητας της ΚΕΚΑΝΕΜ, και να της δοθεί το πρόγραμμα «LEADER Αλιεία», προτείνει ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απόστολος Παπατόλιας.
Χαρακτηρίζει τεράστιο πλήγμα για τη νησιώτικη Θεσσαλία την απώλεια του προγράμματος που θα συνέβαλλε καθοριστικά με το ποσό των 5 περίπου εκ. ευρώ στην τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης, τη στήριξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας, αλλά και την υλοποίηση νέων υποδομών στη νησιωτική Θεσσαλία, χρηματοδοτώντας νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Κάνει λόγο για ερασιτεχνικούς χειρισμούς από τη νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και για ανεξήγητη έως επικίνδυνη ολιγωρία και αδράνεια των αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων στον τομέα του συντονισμού των ενεργειών απέναντι στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αλιεία, που οδήγησαν μοιραία στη σημερινή δυσμενή εξέλιξη, με την απόρριψη της πρότασης.
«Η κατάσταση αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να ανατραπεί. Η ώρα του καταλογισμού των μεγάλων πολιτικών και διοικητικών ευθυνών της Περιφέρειας και του Υπουργείου για τους χειρισμούς και τις σκοπιμότητες που οδήγησαν στη σημερινό «ναυάγιο» δεν θα αργήσει να έλθει. Απηύθυνα πρόταση προς τον κ. Αγοραστό να επισκεφθούμε από κοινού, με τη θεσμική μας ιδιότητα πλέον του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της ΕΝΠΕ, τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, με στόχο να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάκληση της άστοχης αυτής απόφασης, που πλήττει τα νησιά μας. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από τον κ. Αγοραστό, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη του προγραμματισμού της συνάντησης. Είναι το μόνο μέσο που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να «σώσει την παρτίδα», έστω την τελευταία στιγμή. Και αυτή τη φορά, δεν συγχωρείται πλέον καμία ολιγωρία από τους ιθύνοντες».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου