Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρώτη η Κέρκυρα σε όλη την Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες


Πρώτη η Κέρκυρα σε όλη την Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες


 
Η Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης ανακοίνωσε σήμερα τις 394 ακτές αλλά και τις 9 μαρίνες που για το 2012 βραβεύτηκαν με το σήμα της γαλάζιας σημαίας, πανελλαδικά.
Η Ελλάδα κατέκτησε για έναν ακόμα χρόνο τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, σύμφωνα με το corfupress.gr


Οι παραλίες της Κέρκυρας που βραβεύτηκαν φέτος, είναι στις περιοχές:
* Κομμένο
* Κοντόκαλι
* Αλυκές Ποταμού
* Μπαρμπάτι
* Ύψος
* Δασιά
* Καλαμιώνας
* Κερασιά
* Νησάκι/Κρουζερή
* Γιμάρι
* Περίθεια/Άγ. Σπυρίδωνας
* Αλμυρός
* Απράος Καλαμάκι
* Ρόδα
* Canal d’Amour
* Άγιος Στέφανος
* Αρίλλας
* Αστρακερή
* Σιδάρι
* Παλαιοκαστρίτσα
* Έρμονες
* Γλυφάδα
* Κοντογιαλός
* Άγιος Ματθαίος
* Άγ. Ιωάννης Περιστερών
* Ίσσος
* Μεσογγή
* Μωραΐτικα
* Χαλικούνας
* Άγιος Γεώργιος
* Μαραθιάς
* Μπενίτσες
* Άγιος Γόρδιος
* Αυλάκι
* Δαφνίλα


Σε ανακοίνωσή της η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Κέρκυρας (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ.) κάνει λόγο για σημαντική διάκριση για το Δήμο Κέρκυρας ο οποίος βραβεύτηκε για 35 ακτές από τις οποίες για τις τριάντα την ευθύνη διαχείρισης έχει η δημοτική εταιρία και για τις υπόλοιπες πέντε η ευθύνη διαχείρισης ανήκει σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ, Γ. Μάμαλος, ευχαρίστησε το προσωπικό καθώς και τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων για τη συμβολή τους αλλά και το δήμαρχο Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή «για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα προσωπικά, αλλά και σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ., αναθέτοντας ένα τόσο σημαντικό έργο όπως είναι η διαχείριση του συνόλου των ακτών του Δήμου μας, καθώς και για την υποστήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου