Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Άρτα. Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία πτηνοτροφείων


ptinotrofeiaΣύσκεψη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με αντικείμενο συζήτησης την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων εκ μέρους των πτηνοτροφικών μονάδων.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Βλάρας, η Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Βαβέτση, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι πτηνοτροφικών επιχειρήσεων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψαθάς ανοίγοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της δυσοσμίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε όλη την περιοχή του κάμπου της Άρτας,  αλλά και στην πόλη και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας έχουν δεχθεί αρκετές καταγγελίες για πλημμελή εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων από πτηνοτροφικές μονάδες. Επισήμανε ότι η μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτατων προστίμων στους παραβάτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες περιγράφηκε η κείμενη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση ανάλογων επιχειρήσεων καθώς επίσης και η διαδικασία ελέγχου, ενώ τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά όσο και το κλείσιμο της επιχείρησης.
Από την πλευρά των παραγόντων του πτηνοτροφικού τομέα επισημάνθηκε η σημασία της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τις πτηνοτροφικές μονάδες και η συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των προβλημάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου