Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μαθητές της Λέσβου έφταιξαν καινοτόμα προϊόντα από τσουκνίδα




Tsouknida




Νέα καινοτόμα προϊόντα παρουσιάζουν και φέτος οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας, στο πλαίσιο συνεργασίας με το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου, για το πρόγραμμα ''Καινοτομώ και επιχειρώ στον τόπο μου, γιατί θέλω να παραμείνω και να εργαστώ σ' αυτόν:

Επιχείρηση Τσουκνιδόεσσα''.

Στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Δια Βίου Μάθησης Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Λήμνου με τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, έγινε η έναρξη με την παρουσίαση της καινοτόμας επιχείρησης ''Τσουκνιδόεσσα''. Η συγκεκριμένη επιχείρηση παράγει τρία καινοτόμα προϊόντα, το τσάι τσουκνίδας, τα τσουκνάρια, που είναι φλομάρια με τσουκνίδα και το πέστο τσουκνίδας.

Η παρουσίαση έγινε, χθες (9/5) στο κινηματοθέατρο ''Μαρούλα'', όπου και παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα αγωγής υγείας του ΕΠΑΛ, με τίτλο ''Λημνομαγειρέματα, Λημνοκεράσματα''. Η υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα Καίτη Τσάτσου, σημείωσε: ''Όπως και πέρυσι με τα κρίταμα, έτσι και φέτος δημιουργήσαμε μια νέα εικονική επιχείρηση με καινοτόμα προϊόντα και με αρωγό πάντα το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης ο δήμος Λήμνου στήριξε οικονομικά την προσπάθειά μας''.

Για τη διατροφική αξία των καινοτόμων αυτών προϊόντων μίλησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Καραντώνης.
 Ακολούθησε βράβευση των φοιτητών του τμήματος που συμμετείχαν σε επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του μαθήματος ''Εισαγωγή στη Βιομηχανία Τροφίμων Ι'', ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές του ΕΠΑΛ μαγείρεψαν και προσέφεραν λημνιακά φαγητά.



πηγή:
http://www.paseges.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου