Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κύπρος: Θα τα θανατώσουν λόγω υπερπληθυσμού!







 
Η απόφαση του Δήμου Ιδαλίου της Κύπρου να θανατώσει ένα μεγάλο μέρος των αδέσποτων ζώων, που φιλοξενεί στο κυνοκομείο του, αφού δεν υιοθετήθηκαν, έχει ξεσηκώσει τη φιλοζωική κοινότητα. Η δημοτική αρχή πήρε αυτή την τελεσίδικη απόφαση – όπως λέγεται – καθώς ο αριθμός των ζώων στα κλουβιά είναι μεγάλος και πλέον υπάρχει έλλειψη χώρου.


Πρόκειται για κουτάβια και ενήλικα ζώα και ημίαιμα αλλά και ράτσας. Επί της ουσίας και στην Κύπρο και τα ζώα συντροφιάς αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα με ημερομηνία λήξης.
Αγοράζονται για εκατοντάδες ευρώ από τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων και τελικά καταλήγουν πολύ συχνά από τους «φιλεύσπλαχνους» ιδιοκτήτες τους στους δρόμους.
Αν και η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων σκυλιών και γατιών (όπως και η Ελλάδα) εντούτοις δεν έχει μπει κανένας φραγμός ούτε στην εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, αλλά ούτε και στους ντόπιους εκτροφείς ζώων (νόμιμους και παράνομους).
Αδίστακτοι επιχειρηματίες μεταχειρίζονται τα ζώα ως μηχανές αναπαραγωγής, από τα οποία κερδίζουν και φοροδιαφεύγουν ανεμπόδιστα. Την ιδία στιγμή θανατώνονται κατά δεκάδες πανέμορφα υγιή σκυλιά σε όλη την Κύπρο λόγω του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων.
Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε για την απόφαση του Δήμου Ιδαλίου καλέστε στο τηλέφωνο: 00357-22444888 ή στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας στα email: main@dali.org.cy, mayor@dali.org.cy, info@dali.org.cy, etsiaili@dali.org.cy.
Αν θέλετε να βοηθήσετε για τη σωτηρία των μελλοθάνατων ζώων καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 00357-99987222 (Ρένα) και 00357-99846033 (Μαριλένα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου