Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 
 
 
 
 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ανοικτό για το κοινό την Παρασκευή 18/05/2012 από τις 09.00 έως τις 18.00.

 
 
Θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ενημέρωση επί των εκθεμάτων του Μουσείου από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Θεοδώρου, Καθηγητή Στρωματογραφίας – Παλαιοντολογίας. (Ώρα: 13.00-15.00 )

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ανήκει και στεγάζεται στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων και γεωλογικών δειγμάτων, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται.

"Στο μουσείο μας μπορείτε να δείτε απολιθώματα διαφόρων οργανισμών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα τα τελευταία 20.000.000 χρόνια. Έχουμε αρκετό υλικό από το Πικέρμι Αττικής, την Μεγαλόπολη, την Κρήτη και την Τήλο, όπου εκεί έχουν ζήσει οι τελευταίοι Ευρωπαϊκοί ελέφαντες. Το μουσείο διαθέτει ευρήματα που δεν θα τα δείτε πουθενά αλλού, αφού είναι ο κύριος φορέας που τα μελετά", μας λέει ο διευθυντής του μουσείου, κ. Γεώργιος Θεοδώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου