Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μαγνησία- Λίμνη Κάρλα. Οι πολίτες ενώνονται με τη φύση

 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο μίας συνολικής προσπάθειας αξιοποίησης όλων των εργαλείων για την προώθηση και προβολή των ευαίσθητων οικοσυστημάτων της. Η εκδήλωση γεφύρωσε τη φύση με τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους έφερε σε επαφή με όλους τους παράγοντες που συνδέονται άρρηκτα με τη φύση, όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η τοπική παράδοση.
Άλλωστε με την ολοκλήρωση του έργου της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα των Π.Ε. Μαγνησίας και Λάρισας , όπως η προστασία από πλημμύρες, η ρύπανση του Παγασητικού, η υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων της ευρύτερης περιοχής και η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων που αρδεύονται πλημμελώς.
Ταυτόχρονα, θα αποκατασταθεί ένας πολύ σημαντικός υδροβιότοπος και κεντρικός σταθμός αποδημητικών πουλιών της Ευρώπης, γεγονός που θα διασφαλίσει τη μελλοντική «αειφορία» στη διαχείριση των εδαφικών και υδατικών πόρων. Παράλληλα, όμως ενισχύεται η προοπτική της περιοχής ως σημαντικού εναλλακτικού τουριστικού προορισμού της χώρας, διαδικασία που μπορεί να διασφαλίσει τα τοπικά εισοδήματα και να συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών ρευμάτων σε όλη τη Θεσσαλία.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλτσογιάννης που παρέστη στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού τόνισε μεταξύ άλλων πως η Κάρλα αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα, τόσο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη, γιατί είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα νέων προστατευόμενων περιοχών. «Γιατί μας δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να δούμε τη φύση να γεννά από το μηδέν και την τεράστια ευθύνη να της το επιτρέψουμε. Και θα το επιτρέψουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η Κάρλα να γίνει θυρίδα προστασίας την βιοποικιλότητας, κέντρο τουριστικής ανάπτυξης, χώρος διεθνούς έρευνας, υπόδειγμα γεφύρωσης της περιβαλλοντικής προστασίας, του εναλλακτικού τουρισμού και της νέας οικονομικής ανάπτυξης» τόνισε.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν δεκάδες επαγγελματίες, στελέχη, μέλη και εθελοντές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλοβρύσου – Βελεστίνου, Αθλητικών Σωματείων, Αγροτουριστικών και Γυναικείων Συνεταιρισμών, Σωματείων Προσκόπων, Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου