Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αγριά Βόλου.Κατασπάραξαν τις πάπιες




Βορά σε μια αγέλη πεινασμένων αδέσποτων σκύλων έγιναν οι δύο πάπιες που χρόνια τώρα έκαναν τις βόλτες τους στα νερά της θάλασσας της Αγριάς, ενώ λίγο πιο πριν θύμα είχε πέσει δημότης στον οποίο και κατάφεραν δαγκωματιές στα πόδια. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ 6 και 7.00 το πρωί δημότης βγήκε από το σπίτι του για να πάει στην δουλειά του. Χωρίς να το καταλάβει μια αγέλη αδέσποτων σκύλων βρέθηκε κοντά του και αφού του επιτέθηκαν τον δάγκωσαν στο ένα του πόδι.
Ο δημότης κατάφερε να πάρει ένα ξύλο και να τα διώξει, ωστόσο από ό,τι φαίνεται τα σκυλιά ήταν τόσο πεινασμένα που δεν είχαν σκοπό να σταματήσουν.
Λίγη ώρα μετά και ενώ από το σημείο, μπροστά στο ξενοδοχείο Valis, περνούσε κάτοικος της περιοχής, ο Γιάννης Κορομηλάς, είδε μπροστά του ένα σκυλί να περνάει με μια από τις δύο πάπιες που εδώ και χρόνια βρίσκονται στην Αγριά στο στόμα του και τα σκαλιά του ξενοδοχείου γεμάτα πούπουλα.

«Άρχισα να φωνάζω και από ό,τι φαίνεται το τρόμαξα το σκυλί με αποτέλεσμα να αφήσει την πάπια κάτω και να φύγει. Πήγα κοντά της και την είδα να σπαρταράει. Θα την έπαιρνα να της δώσω τις πρώτες βοήθειες και να την περιθάλψω αλλά ο λαιμός της ήταν κομμένος. Ήταν ζήτημα λεπτών για να ξεψυχήσει» περιγράφει ο κ. Κορομηλάς, ο οποίος με τη βοήθεια ενός ψαρά μετακίνησε την πάπια στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο.
Συνεχίζοντας τον δρόμο του και λίγο πριν το κιόσκι των αλιέων είδε ένα άλλο αδέσποτο να έχει στο στόμα του ό,τι είχε απομείνει από τη δεύτερη πάπια, ωστόσο αυτή τη φορά ακόμα και με τις φωνές δεν κατάφερε να φοβίσει τον σκύλο, ο οποίος εξαφανίστηκε με την λεία του στα δόντια.
Άμεσα ο κ. Κορομηλάς ειδοποίησε την Αστυνομία και στη συνέχεια τον Αντιδήμαρχο Βόλου Μπάμπη Τσαμπάζη, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα αδέσποτων Αποστόλη Παντσά.
«Μετέφερα στον Αντιδήμαρχο το σοβαρό της υπόθεσης και του επεσήμανα ότι στην Αγριά η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δεν φταίνε τα ίδια τα ζώα. Πεινάνε και προσπαθούν να τραφούν. Ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κορομηλάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Παντσάς απέστειλε στην Αγριά ειδικό συνεργείο το οποίο και περισυνέλεξε μερικά από τα αδέσποτα με τον κ. Κορομηλά ωστόσο να αναφέρει πως «έτσι το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις που θα δώσουν οριστικές λύσεις».


 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου


πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου